Контракти.ua

264  —  28.05
Грозові дощі гулятимуть Україною: синоптик розповіла, яка буде 28-го травня погода
Грозові дощі гулятимуть Україною: синоптик розповіла, яка буде 28-го травня погода

Температура повітря найнижчою буде в західній частині.

28-го травня, очікуються короткочасні грозові дощі у західних областях та подекуди в південній частині. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко. Пише УНІАН. 

За її словами, найближчої ночі локальні дощі ще ймовірні на півночі України. На решті території опадів не очікується.

"Температура повітря найнижчою буде в західній частині, +22+25 градусів. А найвищою - у східних областях, до +26+30 градусів. На решті території України вдень максимально передбачається +24+28 градусів. Вітер задуватиме з південного сходу, помірний, часом рвучкий, до сильного", - повідомила вона.

Діденко стверджує, що у Києві 28-го травня вночі невеликий дощ, гроза, вдень у вівторок буде сухо та вітряно, в температура повітря становитиме  +26+28 градусів.

"Надалі грозові дощі гулятимуть Україною, температура повітря зазнаватиме невеликих коливань, хіба що під час грози різко свіжішатиме, але не надовго. У найближчій перспективі спека найбільш ймовірна на сході, проте дуже тепло буде повсюди", - додала синоптик.

Погода в Україні - деталі

З 27 по 28 травня Україну може накрити пил з пустельних районів Середньої Азії. Можливе помутніння неба й не тільки.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич на Meteoprog. За його словами, ця пилова буря може призвести до: помутніння неба; незначного погіршення дальності видимості; слабковиражених "брудних" дощів.