Контракти.ua

224  —  24.05
Чорноморський флот Росії став флотилією після знищення крейсера "Москва", але є проблема — Плетенчук
Чорноморський флот Росії став флотилією після знищення крейсера

Після втрати "Циклона" РФ ще має достатньо ракетоносіїв.

Якщо говорити про технічний бік, то Чорноморський флот РФ можна було називати флотилією від моменту втрати крейсера "Москва", проте фактично, у складі флоту ще залишається багато одиниць, серед них є й носії крилатих ракет. Пише ТСН. 

Про це ефірі телемарафону розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук, передає "Уніан".

"Якщо брати суто технічно, флотилією їх можна було називати з моменту втрати крейсера "Москва", як корабля першого рангу. Але це якщо брати аспекти суто технічні. Фактично, у складі флоту ще залишається багато одиниць, серед них є й носії крилатих ракет. Так, "Циклон" був останнім ракетоносієм у Криму серед інших. Але казати, що угрупування повністю відсутнє, або воно мале – ні. Поки ще рано", – зазначив Плетенчук.

Він додав, що у росіян є інша проблема – фактично неможливість застосовувати наявний у них корабельне-катерний склад через небезпеку виходів у Чорне море.

"Цей факт ми так само спостерігаємо", – додав він.

Нагадаємо, у липні 2023 року ракетний корвет ВМФ Росії "Циклон" увійшов до складу ЧФ Росії. Через 10 місяців Україна потопила цей корабель класу "Каракурт" у тимчасово захопленому Севастополі.