381 — 23.05
Як приготувати молоду картоплю з травами та часником, запечену в духовці
Найсмачніший спосіб приготування молодої картоплі – це запекти її в духовці. Вона чудово поєднується з м'ясом, птицею або рибними стравами.
Картопля виходить м'якою, ніжною всередині, з апетитною золотавою скоринкою. Пише ТСН.
Інгредієнти
картопля молода - 500 г
часник - 3 зубки
трави італійські - 1 ст. л.
паприка мелена солодка - 1 ст. л.
олія оливкова - 3 ст. л.
Кріп - пучок
перець чорний мелений
сіль
- Молоду картоплю ретельно промийте в проточній воді та ножем або щіткою зішкребіть шкірку, потім знову промийте.
- Часник очистьте та вичавіть через прес.
- До миски викладіть часник, італійські трави, паприку, перець, сіль та оливкову олію. Перемішайте і полийте картоплю. Залиште за кімнатної температури на 5-10 хвилин.
- Форму для запікання застеліть фольгою, викладіть картоплю. Покладіть до заздалегідь розігрітої до 190 градусів духовки на 35-40 хвилин. Викладіть на блюдо та посипте свіжим кропом.
Поради:
- Приправи використовуйте на власний смак.