314 — 22.05
Як зробити надзвичайно смачний сендвіч з томатами: оригінальний рецепт від шеф-кухаря
Цей бутерброд наповнений багатством смаку – відкусивши шматочок хрумкого хліба з томатом, ви відчуєте справжню насолоду.
Він має кремову текстуру бурата, свіжий аромат домашнього песто, оригінальні нотки руколи, часниковий смак з томатним конфі та бальзамічною глазур'ю. Вся ця смакота розташована між двома свіжими та хрумкими половинками багета.
Якщо у вас уже слина покотилася, ось рецепт від Yarin Shachagi, яким він поділився на своїй сторінці в Instagram. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Для свіжого песто
- 2 скл. свіжого листя базиліка
- 1-2 ст. л. підсмажених кедрових горіхів
- 1/2 скл. тертого пармезану
- 2-3 зубки часнику
- 1/4 ч. л. солі
- 3 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. води (за бажанням для більш легкої текстури)
Для конфі з томатів "Чері"
- 3 зубки часнику (очищені)
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1/2 скл. чері
- 1 гілочка розмарину (за бажанням)
- 1 ч. л. солі
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
Додаткові інгредієнти
- 1 багет, злегка підсмажений;
- 1 кулька сиру бурата;
- 3 ст. л. свіжої руколи;
- 1 ч. л. олії чилі (за бажанням);
- 2 ч. л. бальзамічної глазурі
Інструкції:
1. Приготуйте конфі з чері
- Розігрійте духовку до 168°C.
- У спеціальному посуді змішайте зубки часнику, чері, розмарин, оливкову олію, сіль і перець.
- Випікайте 30-40 хв, поки помідори не стануть м'якими.
2. Приготуйте песто
- У кухонному комбайні змішайте базилік, кедрові горіхи, сир пармезан, часник і сіль.
- Поступово додайте оливкову олію. Долийте води, якщо потрібно, для більш легкої текстури.
3. Зберіть сендвіч
- Намастіть песто нижню половину підсмаженого багета.
- Викладіть свіжу руколу, потім наріжте та рівномірно розподіліть бурату.
- Збризніть олією чилі, зверху покладіть конфі з чері та завершіть крапелькою бальзамічної глазурі.
- Накрийте верхньою половиною багета.
Одразу подавайте до столу і насолоджуйтесь смакотою!
Такий бутерброд точно не залишить нікого байдужим, головне – не робити багато, бо просто неможливо зупинитися.