Контракти.ua

314  —  22.05
Як зробити надзвичайно смачний сендвіч з томатами: оригінальний рецепт від шеф-кухаря
Як зробити надзвичайно смачний сендвіч з томатами: оригінальний рецепт від шеф-кухаря

Цей бутерброд наповнений багатством смаку – відкусивши шматочок хрумкого хліба з томатом, ви відчуєте справжню насолоду.

Він має кремову текстуру бурата, свіжий аромат домашнього песто, оригінальні нотки руколи, часниковий смак з томатним конфі та бальзамічною глазур'ю. Вся ця смакота розташована між двома свіжими та хрумкими половинками багета.

Якщо у вас уже слина покотилася, ось рецепт від Yarin Shachagi, яким він поділився на своїй сторінці в Instagram. Пише ТСН. 

Інгредієнти:

Для свіжого песто

  • 2 скл. свіжого листя базиліка
  • 1-2 ст. л. підсмажених кедрових горіхів
  • 1/2 скл. тертого пармезану
  • 2-3 зубки часнику
  • 1/4 ч. л. солі
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 ст. л. води (за бажанням для більш легкої текстури)

Для конфі з томатів "Чері"

  • 3 зубки часнику (очищені)
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 скл. чері
  • 1 гілочка розмарину (за бажанням)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 ч. л. чорного меленого перцю

Додаткові інгредієнти

  • 1 багет, злегка підсмажений;
  • 1 кулька сиру бурата;
  • 3 ст. л. свіжої руколи;
  • 1 ч. л. олії чилі (за бажанням);
  • 2 ч. л. бальзамічної глазурі

Інструкції:

1. Приготуйте конфі з чері

  • Розігрійте духовку до 168°C.
  • У спеціальному посуді змішайте зубки часнику, чері, розмарин, оливкову олію, сіль і перець.
  • Випікайте 30-40 хв, поки помідори не стануть м'якими.

2. Приготуйте песто

  • У кухонному комбайні змішайте базилік, кедрові горіхи, сир пармезан, часник і сіль.
  • Поступово додайте оливкову олію. Долийте води, якщо потрібно, для більш легкої текстури.

3. Зберіть сендвіч

  • Намастіть песто нижню половину підсмаженого багета.
  • Викладіть свіжу руколу, потім наріжте та рівномірно розподіліть бурату.
  • Збризніть олією чилі, зверху покладіть конфі з чері та завершіть крапелькою бальзамічної глазурі.
  • Накрийте верхньою половиною багета.

Одразу подавайте до столу і насолоджуйтесь смакотою!

Такий бутерброд точно не залишить нікого байдужим, головне – не робити багато, бо просто неможливо зупинитися.