Контракти.ua

435  —  21.05
В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня
В Україну ввірветься справжня спека, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня

В Україні на початку поточного тижня – 21, 22 та 23 травня – у низці областей повітря прогріватиметься до +27 градусів. Проте місцями очікуються дощі, а в четвер – грози в більшості регіонів, окрім південного.

Прогноз погоди опубліковано на сайті Укргідрометцентру. Додамо: 21-22 травня в нашій країні (крім Криму, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Херсонської, а 21 травня і Волинської областей) переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Пише OBOZ.UA.

У вівторок, 21 травня, лише на Одещині вдень буде +20...+22. У решті областей буде тепліше, від +23 до +26 (і +27 градусів на півдні).

Переважно без опадів, за винятком Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської, Чернігівської, Сумської, Харківської областей. Там експерти прогнозують короткочасні дощі та грози.

У середу, 22 травня, на сході й на Одещині потеплішає на кілька градусів, але загалом температура залишиться на рівні попередньої доби. Максимальна спека – до +27.

Дощі можливі в тих самих областях, що й 21 травня: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Чернігівській, Сумській, Харківській.

У четвер, 23 травня, опади з грозами пройдуть уже по всій Україні, окрім півдня.

На заході (за винятком Закарпаття) температура трохи впаде – до +24 максимум. Також на градус, до +25, температура буде нижчою у крайніх північних областях. В інших регіонах країни термометри покажуть високі показники, до +27.

Як писав OBOZ.UA, раніше синоптик, кандидат географічних наук Ігор Кібальчич заявив, що до 26 травня в деяких областях температура вдень підніметься до +30 градусів.

Статьи по теме
Спека сягне 33 градусів, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні
Спека сягне 33 градусів, але будуть дощі: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні

Вже в перші дні літа в Україну прийде сильна спека. У деяких областях стовпчики термометрів покажуть +33 градуси, але вночі температура може опуститися до +12.
03.06 — 256