Контракти.ua

207  —  21.05
Чим лайм відрізняється від лимона та які його корисні властивості
Чим лайм відрізняється від лимона та які його корисні властивості

Яка користь лайма, що він лікує, які має спільні властивості з лимоном.

Лайм, як і лимон, належить до родини цитрусових, їх ще називають "рутові". На відміну від свого собрата лайм має зелену шкірку і кисло-солодку м’якоть. Тому багато досвідчених господинь для приготування напоїв обирають саме його, щоб надати вишуканого освіжального смаку. А ще лайм містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які вкрай важливі для здоров’я нашого організму. Розповідаємо, які схожі та відмітні властивості мають лайм і лимон, якою є користь зеленого фрукту, що він лікує. Пише ТСН. 

Чим відрізняються лайм і лимон та які властивості схожі

  1. Обидва фрукти мають багато харчових волокон, вуглеводів, вітамінів та мінеральних речовин. Також дуже схожі за калорійністю.
  2. Лимон містить значно більше вітаміну С, тому кисліший за лайм. Обидва фрукти також містять лимонну кислоту.
  3. Лайм і лимон різняться вмістом ефірних олій, що позначається на їхньому смаку. Лайм, на відміну від свого собрата, злегка гіркуватий.
  4. Лимон довше зберігається, водночас його смакові властивості залишаються незмінними. Лайм натомість зберігається набагато менше — приблизно два тижні. Саме стільки часу зберігається його поживна цінність.
  5. У кулінарії обидва фрукти використовуються однаково, хоча дечим все ж таки різняться. Лимон додають до риби, м’яса та салатів, а лайм більше підходить для напоїв і як заправка до салатів.

Які корисні властивості лайма: що лікує

Лайм містить велику кількість антиоксидантів і вітамінів, тому регулярне вживання фрукта сприяє покращенню здоров’я всього організму.

  • Запобігає окислювальним процесам клітин в організмі, що є причиною виникнення онкології та різних патологій.
  • Підвищує захисні функції організму і полегшує подолання стресових ситуацій, зміцнює нервову систему.
  • Завдяки вітамінам А, Е, К і С покращує стан шкіри, волосся та нігтів. Регулярне вживання фрукта сприяє омолодженню шкіри.
  • У м’якоті лайма містяться волокна, які мають дієтичні властивості. Тому вживання цього виду цитрусових налагоджує процеси травлення, прискорює обмін речовин, що допомагає швидше схуднути.
  • Лайм здатен забезпечувати підтримку корисної мікрофлори кишківника, сприяє підвищенню апетиту.
  • Фрукт має антивірусні та антисептичні властивості, сприяє виведенню з організму токсичних речовин і солей, які провокують набряки на тілі.
  • Регулярне вживання лайма забезпечує очищення крові від "поганого" холестерину, захищає від атеросклерозу та патологій серцево-судинної системи.