Контракти.ua

314  —  20.05
Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня
Справжнє тепло повертається: синоптики потішили прогнозом погоди на 20 травня

Водночас в цей день у деяких областях країни очікуються дощі та грози.

У понеділок, 20 травня, в Україні очікується тепла погода, проте переважатиме мінлива хмарність. Водночас у більшості західних областей та у північно-східній частині країни місцями йтиме короткочасний дощ та гроза. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Пише УНІАН. 

За словами синоптиків, вітер очікується переважно південний, 3-8 м/с. Температура повітря в Україні завтра становитиме:

  • вночі: +8...+13 °C, в Карпатах та Кримських горах - +5...+10 °C;
  • вдень: +21...+26 °C, в Карпатах та Кримських горах - +15...+20 °C.

Своєю чергою у Києві 20 травня теж спостерігатиметься мінлива хмарність, проте без опадів. Вітер - південний, 3-8 м/с.

Температура повітря в області:

  • вночі - +8...+13 °C,
  • вдень - +21...+26 °C.

Температура повітря у Києві:

  • вночі - +10...+12 °C,
  • вдень - близько +25 °C.

Водночас народний синоптик Наталка Діденко також підтвердила про значне потепління в країні, проте стовпчики термометрів поки не сягатимуть +30 °C.

"Поки що +30-ти градусів не видно, принаймні найближчий тиждень, навколо завжди знайдеться якийсь парк чи сквер, де повіває вітерець і явно свіжіше повітря. І судячи з кількості людей із ноутбуками в ресторанах та кафе, всі ж працюють онлайн, правильно? То можна і без домашнього кондиціонера, тим більше, вентилятора, перебути у найближчій посадці. Це не та температура, не та спека, щоб одразу бігти за пультом кондиціонера", - зауважила синоптик.

Вона додала, що найближчої ночі найпрохолодніше буде в західних областях, на Луганщині та на узбережжях морів, +7...+11 °C. Загалом вночі передбачається +10...+12 °C.

Погода в Україні - останні новини

Як писав УНІАН, на цих вихідних очікувалась комфотна та спокійна погода, проте синоптики попередили про пожежну небезпеку 18 та 19 травня. Синоптик Ігор Кібальчич зауважив, що погодні умови найближчими днями визначатимуться малоградієнтним полем підвищеного атмосферного тиску.

Також у п'ятницю, 17 травня, у Львові було оголошено підвищений рівень небезпеки через сильні пориви вітру, тому в місті та області через негоду було оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

"По території Львівської області та по місту Львову: 17 травня вранці та вдень пориви південно-східного вітру 15-20 м/с", - зазначили у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.