Контракти.ua

236  —  19.05
Зливи, шквали і град: синоптики розповіли, чи чекати аномальної погоди в Україні влітку, і попередили про "сюрпризи"
Зливи, шквали і град: синоптики розповіли, чи чекати аномальної погоди в Україні влітку, і попередили про

Згідно з поточними прогнозами, літо в Україні очікується теплим, але не спекотним. Середня сезонна температура, ймовірно, перевищить норму на 1-2 градуси.

Найбільш нестійка погода буде в липні, коли очікується найбільша кількість злив, гроз, граду та шквалів. Про це розповіла синоптикиня Віра Балабух в інтерв'ю 24 Каналу. Пише OBOZ.UA. 

Цьогоріч зима та весна були сприятливими для українців, і тепло прийшло раніше, ніж зазвичай, що допомогло зекономити тепло і електроенергію. За словами синоптикині, є надія, що влітку також не буде великої спеки, щоб не перевантажити енергосистему.

Загалом протягом літа в Україні переважатимуть повітряні маси з Атлантики, що приноситимуть помірну вологу і тепло.

Як зазначила Віра Балабух, червень може бути на один-два градуси тепліший за норму, з найбільш аномальною температурою на заході та південному сході країни.

У липні температура також може бути на два градуси вищою за кліматичну норму. До того ж протягом цього місяця традиційно спостерігається найбільша кількість злив, гроз, граду та шквалів, і цей рік не стане винятком.

Водночас згідно з прогнозом сайту meteoprog у червні по всій Україні спостерігатиметься в міру тепла погода без аномально високих температур. Температурні показники у Києві, Львові, Одесі та Чернігові в найтепліші дні сягатимуть до +25…+28 градусів. Також у червні ймовірний дефіцит опадів на всій території України.

У липні за даними синоптичного сайту, також спостерігатиметься в міру тепла погода без значних опадів. Температура повітря поступово зростатиме в областях ближче до кінця місяця, коли сягатиме максимальних +28…31 градусів.

Найспекотнішим передбачається серпень, особливо у першій половині місяця. Тоді стовпчики термометрів особливо у південних областях піднімуться до +30 градусів і вище. Водночас починаючи з другої половини місяця температура почне поступово спадати.

Як повідомляв OBOZ.UA,  синоптики спрогнозували на початку червня в Україні сильні дощі зі шквалами. Однак загалом літо буде на один-два градуси теплішим за норму, і вже в другій половині червня прийде спека.

Статьи по теме
Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні
Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні

29 червня в Україні очікується спекотна погода з ймовірними дощовими грозами. Температура повітря триматиметься в межах позначки + 33 градуси.
29.06 — 715

Україну накриють дощі: де очікувати сильні зливи у неділю, 23 червня
Україну накриють дощі: де очікувати сильні зливи у неділю, 23 червня

Погода 23 червня зіпсується у деяких регіонах.
23.06 — 2252