Контракти.ua

295  —  18.05
Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким
Маринади для шашлику: як швидко зробити м'ясо смачним та м'яким

У чому та як замаринувати м'ясо на шашлик: рецепти

Весняне тепло, літо у багатьох асоціюється з шашликом. Це не лише якісне, правильно підібране м'ясо, а йправильний маринад для нього. Саме маринад може зробити практично з будь-якого м'яса неперевершений шашлик. Пише ТСН. 

Рецептів маринадів дуже багато, але є універсальні принципи, які допоможуть приготувати ідеальний.

Що додають до маринаду, щоб шашлик замаринувався швидко, а м'ясо було м'яким.

  • Основа для приготування може бути різною — це мінеральна вода, кефір, йогурт, сметана, майонез, томатний сік, цитрусові соки, вино інше. Вибір основи залежить від типу м’яса та бажаного смаку.
  • Кислота, яка є в оцті, лимонному сокові, інших кислих продуктах, що додаються до маринаду,  допомагає зробити м'ясо м'яким та ніжним.
  • Спеції надають м’ясу аромат і смак. Для шашлику традиційно використовують чорний перець, паприку, коріандр, хмелі-сунелі, цибулю, часник та інші спеції на смак.
  • Олія робить м’ясо соковитим і запобігає його підгорянню під час смаження.

Важливо дотримуватися правильних пропорцій інгредієнтів.

Зазвичай на 1 кг м’яса використовують одну-дві склянки основи, 1-2 ложки олії, одну-дві чайні ложки солі, спеції на смак.

Скільки часу маринують м'ясо на шашлики

Це залежить від типу м’яса та жорсткості шматків. Свинина зазвичай  маринується 2-4 години, куряче м’ясо - 1-2 години, телятина - 4-6, яловичина - 6-8.

Популярні рецепти маринадів для м'яса

  • Для класичного маринаду змішайте мінеральну воду, олію, сіль, перець, паприку, хмелі-сунелі та подрібнену цибулю.
  • Щоб зробити маринад на кефірі, додайте до нього олію, сік лимона, часник, сіль, перець та спеції на смак.
  • Маринад на томатному соку, звичайно, передбачає власне сік. Додайте до нього олію, сіль, перець, цукор, часник, базилік та орегано.

Для більш насиченого смаку можна маринувати м’ясо в холодильнику. Краще не використовуйте алюмінієвий посуд для цього, щоб м’ясо не окислювалося.

Перед смаженням його необхідно добре обсушити від маринаду, а якщо додасте до маринаду трохи свіжої зелені, це зробить смак шашлику ще більш апетитним.