Навіщо до котлет додають мінеральну воду.
Не завжди вдається приготувати соковиті та м'які котлети. Справа у фаршу та інгредієнтах, які зроблять такими будь-які котлети. Розповідаємо, що потрібно додати в фарш для котлет, щоб вони були соковитими та смачними. Пише ТСН.
Класичні методи, як зробити котлети соковитими, це додати до фаршу цибулю та хліб. Цибулю найкраще натерти на дрібній тертці, у крайньому разі дрібно-дрібно нарізати. А ось молоко, яке також часто додають до фаршу, не є найкращою складником котлетної суміші, оскільки більшість видів м'яса така добавка робить жорсткішим. Також у фарш кладуть замочений у воді черствий хліб або манку.
Щоб котлети на 100 відсотків вдалися соковитими, потрібно додати мінеральну воду. Вуглекислий газ, що міститься в мінеральній воді, сприяє більш інтенсивному виділенню соку внаслідок активних елементів, що містяться в ній. Але мінеральної води слід додавати лише невелику кількість. Достатньо зовсім небагато води, щоб текстура стала кращою.
Тісто потрібно ретельно та довго вимішувати, чим довше його вимішувати, тим більше повітряними, а значить, і соковитими стануть котлетки.
Секрет соковитих котлет і в їх приготуванні. Не потрібно чекати, поки на одному боці котлети утворюється тверда, коричнева кірка. Перевертати сформовані з м'ясного фаршу котлети потрібно кожні 3-4 хвилини, що частіше, то краще.