Контракти.ua

367  —  06.05
Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат "Мімоза" заграє новими фарбами
Замініть всього лише один інгредієнт – і звичний салат

Салат "Мімоза" – популярна страва на столах українців. Але якщо замінити всього лише один його інгредієнт, можна отримати набагато яскравіший смак.

До класичного рецепту салату "Мімоза" входять консервовані сардини. Але якщо замінити цей один інгредієнт, то страва вийде не лише смачнішою, але й кориснішою, менш калорійною та доступнішою за ціною. Пише ТСН. 

Замість однієї банки сардин візьміть 300 г відвареного курячого філе, яке потрібно нарізати дрібними кубиками. Всі інші компоненти салату готуються так само, як і зазвичай.

Відварені яйця потрібно натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати та підсмажити до золотавого кольору, а картоплю й моркву відварити і теж натерти. Всі шари салату викладаються за класичною схемою: спочатку картопля, потім курятина, морква, знову картопля і курятина. Кожен з них заправляється майонезом (можна взяти дієтичний), а зверху салат притрушується яйцями.

Якщо ви не хочете втрачати "рибний" смак салату, замініть сардину на тунець у власному соку. Він корисніший і менш калорійний.

Замінити можна й інші інгредієнти. Так, за бажанням можете замість відвареної моркви використовувати свіжі огірки. А майонез замінити сметаною або грецьким йогуртом.