Контракти.ua

181  —  02.05
У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів
У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів

Квітень 2024 року в Києві став одним з найтепліших за всю історію спостережень, встановивши 13 температурних рекордів.

Квітень у Києві видався теплим і вологим та встановив низку температурних рекордів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє метеостанція Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Середньомісячна температура повітря квітня у столиці становила 12,8°С, що на 2,8°С вище кліматичної норми. Цей місяць став третім найтеплішим за 144 роки спостережень.

Найхолодніше було 20 квітня, коли мінімальна температура під ранок знизилася до -0,2°С. Натомість найтепліше було 2 квітня, коли максимальна температура підвищилась до +26,9°С, встановивши температурний рекорд.

Протягом першої декади квітня, від 1 до 11 числа, в Києві було зафіксовано 13 температурних рекордів, що свідчить про аномальну погоду в цей період.

Окрім високих температур, квітень також відзначився значною кількістю опадів. На проспекті Науки випало 78 мм опадів, що становить майже дві місячні норми або 186% від середньої кількості опадів для цього місяця.

Нагадаємо, завершальний місяць весни вже настав, і можна достеменно сказати, що про тривалі холоди українці забудуть аж до осені. Адже синоптики "Укргідрометцентру" запевняють: за понад 100-річну історію метеоспостережень травень ніколи не був холоднішим за квітень. Однак народні прикмети говорять: якщо Великдень пізній, то й справжнє тепло пізно настає. Цього року свято Воскресіння Христового у православних християн припадає на 5 травня, пізніше не буває. Яка погода насправді чекає на нас у травні, з'ясував ТСН.ua.