Вже зовсім скоро можна буде поласувати свіжими ягодами, але зараз у нас є можливість зробити смачний і гарний десерт із заморожених.
Блог picantecooking поділився з читачами рецептом смачного та корисного десерту. Пише ТСН.
печиво дижестів (або галетне) - 150 г
масло вершкове, розтоплене - 80 г
йогурт натуральний 10% - 500 г
желатин - 8 г
молоко - 100 мл
пудра цукрова - 100 г
вершки 30%, добре охолоджені - 200 г
сир маскарпоне - 200 г
екстракт ванільний або 1 пакет цукру ванільного - 1,5 ч. л.
ягоди морожені (будь-які) - 500 г
10. Обережно ввести 1/3 збитих вершків у йогуртову масу і добряче вимішати. Потім додати решту вершків та обережно вимішати лопаткою.
11. Перелити масу до форми зверху на печиво, розрівняти й одразу ж, поки маса не застигла, викласти зверху будь-які заморожені ягоди (не розморожуючи їх). Поставити десерт до холодильника на 8 годин.
12. Коли десерт застигне, обережно зняти роз’ємну форму та подавати до столу.