Контракти.ua

291  —  25.04
Венеція для туристів-"одноденок" стала платною
Венеція для туристів-

Починаючи з 25 квітня 2024 охочі відвідати італійську Венецію з одноденним туром мусять сплатити п'ять євро за прохід до історичного центру. Місто стало першим у світі, яке наважилося на такий засіб боротьби з надмірним напливом туристів.

За повідомленням The Guardian, мерія ухвалила це безпрецедентне рішення після того, як ЮНЕСКО пригрозило додати місто до списку пам'яток, що перебувають під загрозою зникнення. Через те, що до Венеції щодня прибувають близько 40 тисяч туристів у піковий сезон, лагуна починає активніше руйнуватися, а місцеві тікають з центрального острова в інші місця.

Міський голова Луїджі Бруньяро вважає, що запровадження оплати може сприяти тому, щоб Венеція знову стала "придатною для життя". Він окремо підкреслив, що новація стосується лише тих, хто проводить у місті один день. Для туристів з ночівлею плата не передбачена.

Сплатити "податок на відвідування" можливо через сайт або з допомогою QR-коду. У мерії обіцяють "м'які заходи" контролю над дотриманням нового правила – турнікетів чи загороджень встановлювати не будуть, а наявність квитків перевірятиме спеціальний персонал. За порушення передбачені штрафи від 50 до 300 євро. Правоохоронці стверджують, що арештовувати за "безквитковий прохід" нікого не будуть.

Статьи по теме
Найкращі показники за 10 років. Як відновився туризм у Європі без росіян
Найкращі показники за 10 років. Як відновився туризм у Європі без росіян

Туризм у Європі після пандемії відновлюється рекордними темпами. Мільйони людей кинулися надолужувати відпочинок, який був недоступний через ковідні обмеження.
27.09.23 — 1081

Відпустку цього літа планують лише 11% українців
Відпустку цього літа планують лише 11% українців

За даними опитування кадрового порталу grc.ua, цього року літню відпустку планує рекордно низька кількість українців — лише 11%.
20.06.22 — 910

Кількість українських туристів у Туреччині цьогоріч зросла у 6 разів
Кількість українських туристів у Туреччині цьогоріч зросла у 6 разів

У першому півріччі 2021 року українці найчастіше відвідували Польщу: до сусідньої держави їздили понад 1,9 млн громадян.
25.07.21 — 2249