Контракти.ua

186  —  25.04
Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло
Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

На погоду впливатимуть атмосферні фронти.

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Пише ТСН. 

Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, на погоду впливатимуть атмосферні фронти з південного заходу, тож дощі чергуватимуться з сонячними проясненнями.

"Типова весняна погода: буде трошки вітру під час проходження атмосферних фронтів. 23 та 26 квітня в денні години переважно без опадів у більшості регіонів. Весняне сонце приємно прогріє приземний шар повітря", – розповіла Птуха.

В середу, 24 квітня, дощитиме в більшості регіонів, а 25-го – лише на правобережній частині України. Водночас стане трохи тепліше: вночі буде +8-13°, вдень – 17-24° тепла. Від 26 квітня дощі припиняться, але місцями опади будуть у північно-східних областях вночі, а вдень – на заході.

Проте повернеться прохолода, але лише на заході. Вночі проти п’ятниці, 25 квітня, місцями 0…-3°, вдень повітря прогріється до +15°. Тепліше буде на сході та південному сході: вночі +8-13°, вдень +15-21°. В центрі та на півночі вночі +4-10°, вдень 12-18° тепла.

Вже від 27 квітня заморозки припиняться. Втім, у західних і північних областях можливі невеликі дощі. На решті території – без опадів. Вночі стовпчики термометрів покажуть +10°, вдень – до +21°. Тим часом до півдня і сходу повернеться тепло: до +13° вночі та до +25° – вдень.

Схожий температурний режим зберігатиметься до кінця квітня, зазначає Птуха.

"За розрахунками на сьогоднішній день надалі не очікується виходу жодних атмосферних фронтів, переважатиме поле підвищеного тиску, тобто погода без опадів, а температурні значення будуть приблизно в цих межах або й дещо вищі", – розповіла синоптикиня.

На високогір'ї Карпат ще очікується невеликий мокрий сніг 24−25 квітня. Температура вночі 0-5°, вдень – до +5°.

Як повідомлялося, Україну накрив потужний циклон. Цього тижня переважатиме мокра погода, а місцями можливі заморозки.

Нагадаємо, що минулого тижня українські гори засипало квітневим снігом. Зокрема, засніжило на горі Піп Іван Чорногірський.

Статьи по теме
Вже до +14. Синоптикиня повідомила про підвищення температури та назвала регіон з похолоданням, коли скрізь потеплішає
Вже до +14. Синоптикиня повідомила про підвищення температури та назвала регіон з похолоданням, коли скрізь потеплішає

Сьогодні у більшості регіонів країни хмарна погода, подекуди з дощем і снігом, з середньою денною температурою +3+8 градусів. Завтра почне теплішати.
15.03 — 232

Синоптикиня повідомила, коли в Україні потеплішає
Синоптикиня повідомила, коли в Україні потеплішає

Опади припиняться ближче до кінця цього тижня.
13.03 — 207