Контракти.ua

219  —  25.04
Кухонні рушники за кілька хвилин стануть, як нові: залийте їх цим копійчаним засобом
Кухонні рушники за кілька хвилин стануть, як нові: залийте їх цим копійчаним засобом

Кмітливі господині знають, як повернути кухонним рушникам первозданний вигляд.

Кухонні рушники вкрай важко відіпрати, тому вони дуже швидко втрачають свій первозданний вигляд. Втім, багато кмітливих господинь знають, як вирішити цю проблему, щоб не витрачатися на новий текстиль. Розповідаємо, як швидко відіпрати кухонні рушники від бруду, жиру та в’їдливих плям, повернути їм первозданний вигляд і м’якість. Пише ТСН. 

Як випрати рушники за допомогою звичайного оцту

Яких тільки забруднень немає на кухонних рушниках – і плями, і жир, і сліди від напоїв, овочів та фруктів. Та з усіма цими проблемами допоможе впоратися звичайний оцет. Перед пранням треба просто замочити рушники на 10 хвилин у цій дешевій рідині, а потім кинути до машинки прати, як зазвичай.

Оцет має у своєму складі сполуки, які допомагають розщеплювати жир і застарілий бруд, тому він упорається навіть з багаторічними плямами. До того ж він допоможе вбити неприємний кухонний запах на рушниках, з яким не можуть впоратися навіть дорогі засоби для прання. Ще одним приємним бонусом буде м’якість кухонних рушників, бо оцет також здатен пом’якшувати тканину.

Як відіпрати кухонні рушники від жиру й неприємного запаху

  • Засіб для миття посуду. Оскільки цей гель прекрасно розщеплює жир, він допоможе позбутися в’їдливих плям і на рушниках. До тазика з гарячою водою налийте трохи мийного засобу, замочіть у розчині кухонні рушники на кілька годин, потім виперіть, як зазвичай. Таким способом ви зможете позбутися жирних плям та вбити неприємний кухонний запах.
  • Перекис водню. Розведіть дві столові ложки перекису в п’яти літрах води та замочіть кухонні рушники на кілька годин. Потім виперіть, як зазвичай. Таким способом ви позбудетеся усіх плям і повернете тканині м’якість.
  • Господарське мило. Натріть вологі брудні кухонні рушники звичайним господарським милом. Потім складіть їх до пакета, який треба міцно зав’язати, і залиште рушники на 10 годин. Опісля виперіть звичайним способом. Рушники будуть, наче нові, плями й неприємний запах зникнуть, як і не було.
  • Лимонна кислота. Таким способом ви зможете позбутися вїдливих плям від жиру, соку, червоного буряка та олії. Виперіть рушники господарським милом, потім на ті плями, які залишилися, насипте лимонну кислоту та залиште на годину. Після цього добре прополощіть у проточній теплій воді.
  • Гірчичний порошок. Це ще один простий, проте доволі дієвий метод боротьби з плямами та неприємним запахом. Щоб випрати в такий спосіб кухонні рушники, треба гірчичний порошок розвести в невеликій кількості води до утворення пастоподібної суміші. Нанесіть пасту на всі плями та брудні місця і залиште на годину. Потім виперіть рушники, як зазвичай.