Контракти.ua

299  —  23.04
Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot, - Bloomberg
Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot, - Bloomberg

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Кампанія тиску Берліна на свого трансатлантичного союзника є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони, повідомили джерела видання.

Цього тижня Німеччина також продовжить чинити тиск на європейських союзників, включно з Францією та Італією, щоб оцінити, що вони можуть надати.

Підштовхування Німеччини - це свого роду розворот ролі Шольца, чий уряд після вторгнення Росії часто піддавався засудженню за затягування з поставками зброї. Німецький лідер, як і раніше, противиться відправленню Києву ракет великої дальності Taurus, стверджуючи, що такі поставки ризикують зробити країну учасником війни.

Але Шольц очолив зусилля з відправлення більшої кількості Patriot та інших систем ППО в Україну, оскільки побита війною країна зазнає дедалі частіших атак, що руйнують її енергетичну інфраструктуру і міські центри.

Статьи по теме
Кандидата в президенти США від демократів буде обрано до 7 серпня, - NYT
Кандидата в президенти США від демократів буде обрано до 7 серпня, - NYT

Демократична партія обере свого кандидата у президенти США до 7 серпня за допомогою онлайн-голосування.
24.07 — 177

Російський гігант
Російський гігант "Лабораторія Касперського" вирішила піти з ринку США після заборони

Російський антивірусний гігант "Лабораторія Касперського" вирішив покинути ринок США після того, як адміністрація президента Джо Байдена заборонила продаж і поширення програмного забезпечення компанії.
17.07 — 194

Україна звернулася до агентства ООН з прав власності через привласнення Росією
Україна звернулася до агентства ООН з прав власності через привласнення Росією "Мелітопольської черешні"

Роспатент закликав представників тимчасово окупованих Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської області реєструвати свої бренди.
15.07 — 219