Контракти.ua

186  —  23.04
Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot, - Bloomberg
Німеччина закликає США поставити Україні хоча б одну систему Patriot, - Bloomberg

Уряд Німеччини наполягає на тому, щоб США поставили Україні ще хоча б одну протиракетну систему Patriot, щоб допомогти закрити пролом у системі ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Кампанія тиску Берліна на свого трансатлантичного союзника є частиною скоординованих зусиль, спрямованих на те, щоб змусити партнерів по НАТО і ЄС збільшити допомогу Україні в галузі протиповітряної оборони, повідомили джерела видання.

Цього тижня Німеччина також продовжить чинити тиск на європейських союзників, включно з Францією та Італією, щоб оцінити, що вони можуть надати.

Підштовхування Німеччини - це свого роду розворот ролі Шольца, чий уряд після вторгнення Росії часто піддавався засудженню за затягування з поставками зброї. Німецький лідер, як і раніше, противиться відправленню Києву ракет великої дальності Taurus, стверджуючи, що такі поставки ризикують зробити країну учасником війни.

Але Шольц очолив зусилля з відправлення більшої кількості Patriot та інших систем ППО в Україну, оскільки побита війною країна зазнає дедалі частіших атак, що руйнують її енергетичну інфраструктуру і міські центри.

Статьи по теме
Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року
Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала.
вчера, 19:01 — 150

Розмови про
Розмови про "заморожування війни" безглузді - американський генерал

Війну Росії з Україною неможливо заморозити. Історія та географія свідчать, що стійкий мир неможливий.
вчера, 14:00 — 136

Примусового повернення чоловіків з-за кордону не буде – віцепрем'єр
Примусового повернення чоловіків з-за кордону не буде – віцепрем'єр

Віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.
30.04 — 150