Як спекти паски в паперових формах, чи потрібно змащувати форми, які переваги паски, приготованої в них, пише ТСН.ua.
Насамперед приготуйте тісто для паски за улюбленим рецептом.
Викладіть тісто на дно паперових форм так, щоб воно зайняло десь третину об'єму. Накрийте паску рушником і поставте в тепле місце, щоб тісто підійшло.
Коли тісто для пасок підійде та займе 2/3 паперової форми, його можна ставити випікатися.
Для того, щоб паска рівномірно пропеклася і не потріскалася, перед початком обприскайте її теплою водою і поставте в духовку за температури 60 градусів. Через хвилин 10 обприскайте тісто ще раз і лише тоді увімкніть необхідну температуру. Щоб паперові форми не пригоріли, температура в духовці повинна бути не вищою за 180 градусів. До кінця випікання обприскайте тісто ще раз.
Якщо на нижнє деко поставити місткість із водою, можна зразу вмикати духовку на необхідний температурний режим.
Запитання, яке хвилює багатьох господинь — чи потрібно змащувати паперові форми для пасок. Експерти відповідають, що ні. І це не єдина перевага паперових форм. Змащувати жиром паперові форми не потрібно – випічка до високоякісного пергаменту не пристає.
Робити це потрібно тільки після повного їх охолодження. Але багато господинь взагалі не знімають папір із випікання, бо такі форми вже стали елементом декору паски. Перед тим як їсти, можна видалити папір одразу або після розрізання.