Контракти.ua

199  —  16.04
Через затримку військової допомоги від США в Україні гинуть мирні люди, а окупанти почали наступ – ЗМІ
Через затримку військової допомоги від США в Україні гинуть мирні люди, а окупанти почали наступ – ЗМІ

Затримка у військовій допомозі від Заходу все більше перешкоджатимуть здатності України відбивати наступ Росії.

Через затримку військової допомоги від США в Україні під час російської ракетної атаки 14 квітня загинули цивільні люди. Українським військовим важко відбиватися від наступу окупантів. Пише ТСН. 

Про це з посиланням на Associated Press пише Yahoo.

Як зазначається, у Сумській області під час влучання російського дрона у вантажівку загинув чоловік. Водночас в Донецькій області в результаті обстрілу житлового будинку загинула 67-річна жінка. В Харківській області також виявили тіла 61-річної жінки та 68-річного чоловіка, які загинули через терористичні дії РФ.

Інститут вивчення війни, вашингтонський аналітичний центр, попередили, що затримки у військовій допомозі Заходу все більше перешкоджатимуть здатності України відбивати наступ Росії.

Коли війна в Україні йде вже третій рік, а життєво важливий пакет допомоги США Києву застряг у Конгресі, Росія використала свою перевагу у вогневій потужності та особовому складі, щоб посилити атаки по всій східній Україні. Окупанти все частіше використовують плануючі бомби із супутниковим наведенням, скинуті з літаків з безпечної відстані, щоб завдати ударів по українським силам, які страждають від нестачі військ і боєприпасів.

У своєму звіті ISW стверджує, що російські війська надають пріоритет тактичним досягненням, а зусилля оперативного рівня зосереджуються на містах Лиман, Часів Яр і Покровськ.

“Російське військове командування, ймовірно, вважає, що українські сили не зможуть захищатися від поточних і майбутніх російських наступальних операцій через затримки або остаточне припинення військової допомоги США”, – йдеться в аналітичному центрі.

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський заявив, що бойова ситуація в Україні на промисловому сході “значно погіршилася в останні дні”, оскільки потепління дозволило російським військам розпочати новий наступ на кількох ділянках довжиною понад 1000 кілометрів.

Російські війська “активно атакували” українські позиції поблизу міст Лиман, Бахмут і Покровськ і почали атакувати танками, оскільки суха та тепла весняна погода полегшила роботу важкої техніки.

Нагадаємо, що Україна цього року може залишитись без допомоги США.