299 — 09.04
Гострий лимонно-імбирний курячий суп: чудовий рецепт для холодної погоди
Щойно температура починає падати, супи, які зігрівають, стають однією з найпопулярніших страв на нашій кухні. Щоб прискорити приготування, зваріть бульйон напередодні і приготуйте суп перед їжею.
В міру того, як бульйон настоюється, смак стає глибшим. Ви також можете додати трохи рису або макаронів для насиченішого варіанту. Пише ТСН.
Інгредієнти
Цибулина - 1 шт.
Морква - 2 шт.
Селера - 2 стебла
Часник - 1 головка
гострий перець - 1 шт.
імбир - 3 шматочки розміром із горіх
петрушка - 1 пучок
коріандр - 1 ст. л.
Сіль - 1 ст. л.
Перець - 1 ст. л.
Лимон - 1 шт.
шпинат або інша зелень на ваш смак - жменя
курка - 1 шт.
- Видаліть із курки нутрощі, цибулину почистьте й наріжте великими шматочками, моркву й селеру також наріжте великими шматочками, головку часнику розріжте впоперек, перець – уздовж, лимони тонко наріжте.
- Змішайте курку, цибулю, моркву, селеру, часник, халапеньйо, імбир, петрушку, коріандр, сіль і чорний перець у великому сотейнику або каструлі. Додайте достатньо холодної води, щоб покрити все.
- Накрийте кришкою і доведіть рідину до кипіння на сильному вогні, потім зменште його до мінімуму і варіть, знімаючи металевою ложкою будь-які домішки, які можуть піднятися на поверхню рідини. Тушкуйте, поки курка не стане м'якою і не розвалиться, від 55 хвилин до години.
- Перекладіть курку на велику тарілку і зберіть бульйон, який може капати. Використовуючи сито, процідіть бульйон до чистої каструлі та тримайте теплим на слабкому вогні.
- Спробуйте бульйон і додайте сіль, якщо це необхідно.
- Подрібніть курку за допомогою виделки.
- Розкладіть шпинат, курку та скибочки лимона до сервірувальних тарілок і залийте гарячим бульйоном.