Контракти.ua

264  —  05.04
Паска підніметься і буде вологою: дотримуйтеся всього двох важливих правил
Паска підніметься і буде вологою: дотримуйтеся всього двох важливих правил

У християн східного обряду воно припадає 2024 року на 5 травня. А який же Великдень без смачної паски?

На жаль, саме ця випічка не завжди вдається такою, як би того хотілося. Тісто часто осідає і вирізняється сухістю. Що потрібно робити з тістом для паски, щоб вона вийшла вологою і пухкою? Виявляється, все дуже просто. Пише ТСН. 

Традиційна паска насправді проста у приготуванні, але спекти її вдається не кожному кулінару. Інколи, навіть дотримуючись класичного рецепту, зрештою отримуєш суху випічку, яка не піднялася. Цьому можна запобігти. Потрібно лише дотримуватися двох простих правил.

Перше стосується температури інгредієнтів, які ви додаєте до тіста. Дріжджі й молочні продукти треба вибрати з холодильника хоча б за дві години до початку приготування. Завдяки цьому тісто чудово підніметься.

Не варто забувати про активацію дріжджів, незалежно від того, використовуєте ви сухі чи хлібопекарські. Їх рекомендують з'єднувати з невеликою кількістю цукру і теплого молока. Важливо, щоб останній інгредієнт не був гарячим. Висока температура "вбиває" дріжджі, тому вони не піднімаються.

Друге правило – не забувайте про порядок додавання інгредієнтів. Починати потрібно зі збивання яєць з цукром. Маса має вийти пухкою, легкою, повітряною. Збивання повинне тривати щонайменше 5 хвилин, щоб досягти ідеального результату.

Лише після цього можна додавати сухі інгредієнти. Деякі кулінари рекомендують ставити просіяне борошно на кілька хвилин до розігрітої духовки, щоб уникнути закрепів через випічку. Потім поступово додавайте борошно до яєчної маси. Завдяки цьому паска вийде легкою і пухкою, і збереже всередині вологість.