Викиньте ці домашні заготівлі навесні, вони вже перетворилися на отруту.
Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація – це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років. Втім, варто бути обачними і слідкувати за якістю своїх консервів, щоб не отруїтися. Розповідаємо, скільки часу можна зберігати консервацію, коли варто викидати соління, як правильно зберігати домашні заготовки. Пише ТСН.
Якщо дотримуватися всіх правил зберігання домашніх заготовок, тоді консервація зберігається у відмінному стані від 2 до 5 років. Термін її придатності залежатиме від способу приготування і самого продукту.
Наприклад, якщо це мариновані овочі, соуси, лечо, то їх можна зберігати 2 роки. А якщо це ягідний компот з кісточками, то його термін придатності значно менший, бо з часом смак лише погіршуватиметься.
Яку консервацію варто викидати навесні
Як правильно зберігати домашню консервацію
Аби подовжити термін придатності домашніх заготівель і зберегти їхню якість якомога довше, варто дотримуватися кількох порад.