Контракти.ua

348  —  30.03
Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить
Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить

Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст. Вона готується винятково без м'яса.

Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Рис - 1 скл.

Вода - 2 скл.

цибуля ріпчаста - 1 шт.

морква - 1 шт.

перець болгарський - 1 шт.

помідори свіжі - 2 шт.

часник - 3 зубки

куркума - 1 ч. л.

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.
  2. Рис ретельно промийте великою кількістю води.
  3. В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.
  4. Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.

Поради:

  • За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.
  • Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.