Контракти.ua

236  —  26.03
В Україну прийде справжнє літнє тепло: синоптик назвав дату, коли це станеться
В Україну прийде справжнє літнє тепло: синоптик назвав дату, коли це станеться

В окремих регіонах прогнозують грози та сильний вітер.

Як і прогнозували синоптики, у кінці березня українців чекає підвищення температури повітря. За прогнозом кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича, цього тижня в деяких регіонах варто очікувати до +26. Пише zn.ua.

За його словами, за рахунок зміни синоптичних процесів над більшою частиною Європи, протягом найближчого тижня очікується розвиток циклональної діяльності та активізація атмосферних фронтів. Завдяки великій ділянці низького тиску та переважанню вологих південно-західних повітряних потоків, у нашій країні пройдуть дощі, місцями інтенсивні. В окремих районах можливі грози та поривчастий вітер.

Однак температурне тло збережеться аномально високим, а на вихідних можливі рекордні показники денної температури в більшості областей.

Вівторок, 26 березня

У північних, центральних, південних областях, вдень також місцями на сході пройдуть дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. У західній частині без опадів. Вітер змінних напрямків, 5 – 10 м/с; в Одеській та Миколаївській областях окремі пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +1...+7 °С, вдень +8...+13 °С, на півночі місцями +4...+8 °С.

Середа, 27 березня

Невеликі дощі пройдуть у східних областях України, на решті території країни без істотних опадів. Вітер на Лівобережжі змінних напрямків, 3 - 8 м/с; на Правобережжі південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі 0…+6 °С, вдень +9…+14 °С, на Прикарпатті та у Криму місцями +15…+17 °С.

Четвер, 28 березня

У західних областях місцями пройдуть невеликі дощі, подекуди грози; на решті України без істотних опадів. Вітер південно-східний, 7 – 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +3…+9 °С, вдень +13…+18 °С, на Одещині та у Криму місцями +19…+22 °С.

П'ятниця, 29 березня

У більшості областей України, за винятком південної половини, Донбасу та Приазов`я пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. Вітер південний із переходом на західний, 7 – 12 м/с, вдень крім південної частини пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі +5…+11 °С, вдень +11…+16 °С, у центральних та південних областях +17…+23 °С.

Субота, 30 березня

В Україні опадів не передбачається. Вночі у центральних та південних областях місцями тумани. Вітер переважно південно-західної чверті, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +15…+20 °С, у західних, центральних та південних областях місцями +21…+25 °С.

Неділя, 31 березня

Утримається погода без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5 - 10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +18…+23 °С, у південних та місцями центральних областях, а також у центральних районах Криму +24…+26 °С.

Глобальна температура встановила нові рекорди 2023 року, океани нагрівалися, а льодовики постраждали від колосальної втрати льоду. Нагадаємо, організація об'єднаних націй (ООН) попереджає, що 2024 може стати ще спекотнішим.