Контракти.ua

264  —  20.03
Синоптикиня розповіла, коли до України прийде весна
Синоптикиня розповіла, коли до України прийде весна

Вихідними в регіонах відчутно потеплішає.

У другій половині цього тижня в регіонах припиняться опади і запанує тепла погода. Наразі ж в Україні утворився циклон, хоча й не надто активний, але саме він приніс дощі та навіть сніг до багатьох областей. Пише ТСН. 

Про це представниця "Укргідрометцентру" Наталія Птуха розповіла NV.

За її словами, ще завтра, 20 березня, очікуються опади — переважно у вигляді дощу різної інтенсивності. Вночі подекуди він може переходити у мокрий сніг. У західних областях можлива ожеледиця. Температура повітря в нічні години буде +4°…-2°, вдень +3°…+9°.

Друга половина тижня принесе більше тепла, а опади припиняться. Трохи дощитиме у південній частині та центральних областях, вважає синоптикиня.

"У решті областей 21 числа пануватиме погода без опадів. 22−23 березня у більшості областей без опадів, тільки у південних та західних областях місцями ще може бути невеликий дощ", — наголосила Птуха.

Крім того, також буде підвищуватися температура повітря. Вночі 22−23 березня стовпчики термометрів покажуть 0°…+6°, а вдень 23 березня — 9°…15° тепла.

Наступні вихідні також будуть без опадів. За словами Птухи, буде переважати "весняна мінлива погода".

У Києві 20 березня вночі очікується  дощ із мокрим снігом, а температура буде 0°…+3°, а вдень +5°…+7°. Вже від 21 березня і до кінця тижня в столиці опади припиняться, а температура повітря підвищиться до "весняних показників": 21-22 березня вдень прогнозують до +10°, а 23 — до +14°.

Нагадаємо, раніше синоптикиня "Укргідрометцентру" Наталія Птуха повідомляла, чи буде ще повернення холодів у березні. Нічні морози відступатимуть поступово.

Статьи по теме
Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні
Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні

У п'ятницю, 21 червня, над Україною розташується антициклон, на ім'я Aviv, що забезпечить переважно суху та сонячну погоду. Водночас спека дещо спаде найближчими днями.
21.06 — 211

Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа
Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа

Зима в Україні виявилася незвично теплою. Також нетипові погодні умови були і в березні, а перша половина квітня взагалі порадувала аномальною спекою.
26.04 — 256