Контракти.ua

268  —  17.03
Через регулярні втрати на полі бою російський експорт зброї впав на понад 50%, — розвідка
Через регулярні втрати на полі бою російський експорт зброї впав на понад 50%, — розвідка

З 2014 року російський експорт зброї впав на 53%, імовірно, це пов'язано через регулярні втрати на полі бою.

Про це повідомляє Міноборони Британії з посиланням на звіт розвідки.

Згідно зі звітом Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI) стало відомо, що російський експорт зброї впав на 53% за останні 10 років (з 2014 по 2018 та з 2019 по 2023 роки).Внаслідок цього Росія опустилася з другого на третє місце у світовому рейтингу експорту зброї.

До прикладу, лише у 2023 році показники були на 52% меншими, ніж у 2022. Зокрема торік основні російські озброєння отримали лише 12 країн, у порівнянні з 31 країною у 2019 році.

Імовірно, таке різке зменшення пов’язане з кількома факторами, зокрема і тим, що Росія надає пріоритет техніці для операцій в Україні через постійні втрати на полі бою, а також зниженням попиту клієнтів через ризик санкцій і глобального засудження відповідальності Росії за війну.

Статьи по теме
Безглузда торгівля в рупіях: Росія не може продавати нафту до Індії, - Reuters
Безглузда торгівля в рупіях: Росія не може продавати нафту до Індії, - Reuters

Індійський маршрут, один із найприбутковіших російських маршрутів торгівлі нафтою з моменту введення західних санкцій, стикається із серйозною проблемою через проблеми оплати у валюті, яка відрізняється від долара, і не має короткострокового рішення.
28.11.23 — 442

Чернишов:
Чернишов: "Нафтогаз" звернувся до суду США для стягнення 5 млрд доларів з Росії

НАК "Нафтогаз України" та ще п’ять компаній групи подали клопотання до Окружного суду США Округу Колумбія про підтвердження рішення Арбітражного трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, яке зобов’язало росію сплатити $5 млрд (включно з відсотками) компенсації за збитки та втрачене майно "Нафтогазу" в Криму.
23.06.23 — 367

Rheinmetall може розпочати виробництво HIMARS у Німеччині
Rheinmetall може розпочати виробництво HIMARS у Німеччині

Німецький виробник зброї Rheinmetall готовий значно збільшити виробництво танкових і артилерійських боєприпасів, щоб задовольнити велику потребу України та країн Заходу, і може розпочати виробництво реактивних систем залпового вогню HIMARS у Німеччині.
29.01.23 — 640