Ніжний вершковий сир маскарпоне використовується у тірамісу та інших десертах. Якщо вам раптом захотілося приготувати щось смачне, але під рукою не знайшлося цього продукту, спробуйте його замінити.
Сир маскарпоне виготовляється з вершків, які мають високий відсоток жирності. Цей італійський продукт використовується в багатьох стравах, зокрема в популярному десерті тірамісу. Але навіть за відсутності цього вершкового сиру можна здивувати гостей вишуканими солодощами. Пише ТСН.
Чим замінити маскарпоне? Якщо раптом в магазині немає цього сиру, можете взяти будь-який інший м'який сир. Наприклад, рікотту або філадельфію. Але ви можете без проблем приготувати смачну альтернативу маскарпоне самостійно.
Якщо вам потрібно додати сир до тірамісу, можете спробувати такі два рецепти:
За смаком такі альтернативи практично нічим не відрізняються від італійського продукту.
Що можна використовувати замість сиру маскарпоне у торті
Часто з маскарпоне готують смачний крем для торту. Щоб замінити його, візьміть:
Спочатку збиваєте жовтки з половиною цукрової пудри, а потім повторюєте процедуру з білками. Додаєте вершки і ще раз збиваєте. Наприкінці все ретельно перемішуєте з домашнім сиром.
Ще простіше сир, який нагадує маскарпоне, готується з вершків (30% жирності) та лимонного соку. Спочатку вершки нагрівають, не доводячи до кипіння, потім томлять на слабкому вогні до 10 хвилин. Тоді додають сік одного лимона і варять ще 5 хвилин. Знімають каструлю з вогню, вміст викладають у марлю і дають стекти зайвій волозі. Потім збивають з цукром до кремоподібного стану.