Контракти.ua

522  —  29.02
Пиріжки з цибулею і яйцем за рецептом наших бабусь: як готувати смакоту
Пиріжки з цибулею і яйцем за рецептом наших бабусь: як готувати смакоту

Пиріжки з цибулею та яйцем подобаються багатьом, особливо якщо їх ще в дитинстві робили бабусі. Приготувати їх достатньо просто - потрібно лише знайти зрозумілий і перевірений часом рецепт.

РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на рецепт YouTube-каналу "Моя Кулінарія" розповідає, як найлегше приготувати пиріжки з яйцем і зеленою цибулею, щоб порадувати себе та близьких.

Що потрібно для тіста

Для того, щоб зробити тісто для омріяних пиріжків, вам знадобляться:

  • 250 мл води
  • 9 гр дріжджів
  • 1 ст л цукру
  • 1 ч л солі
  • 450-480 гр борошна
  • 60 мл олії (без запаху)

Тісто з цих інгредієнтів виходить м'яким і ніжним, а його обсягу вистачає на 26 пиріжків.

Приготування тіста

Замішувати тісто варто в мисці чи іншій посудині, що не є холодною.

Спершу потрібно подрібнити дріжджі й додати до них столову ложку цукру, заливши отриману суміш теплою водою.

Після ретельного перемішування до однорідної консистенції необхідно додати сіль та олію.

Наступний етап - поступове додавання й розмішування борошна (залежно від його якості, може знадобитись трішки менше, ніж вказано в рецепті).

Далі потрібно вимішувати тісто вручну впродовж 5-7 хвилин, допоки воно не перестане липнути до рук, стане однорідним і пружнім (плотним).

Після цього варто завершити вимішування на столі, за потреби додаючи потроху борошна.

Готове тісто потрібно покласти назад до миски, накрити рушником і залишити в теплому місці на дві години (у цей період - коли тісто дещо підніметься - його треба вимішати ще раз і залишити достоювати у теплі).

Рецепт начинки

Ідеальна начинка для таких пиріжків, на думку автора рецепту, складається з:

  • 8 варених яєць
  • 2 пучків зеленої цибулі
  • 1/2 ст л вершкового масла
  • солі та перцю (за смаком)

Приготування начинки

Яйця для начинки потрібно відварити й порізати дрібними кубиками.

Цибулю краще порізати якнайдрібніше.

Після цього потрібно розтопити на пательні масло, додати в нього зелену цибулю й обсмажити на середньому вогні впродовж кількох хвилин.

Підсмажену цибулю треба додати до нарізаних яєць, посолити, поперчити й ретельно перемішати.

Якщо ви все зробили правильно, начинка - готова.

Як випікати пиріжки

Для змащування пиріжків перед випіканням потрібно підготувати "суміш" з одного курячого яйця та столової ложки молока.

Випікати пиріжки потрібно:

  • в духовці
  • за температури 210 градусів за Цельсієм
  • впродовж 17-20 хвилин