Контракти.ua

307  —  25.02
Антициклон зі сходу та пориви вітру: прогноз погоди в Україні на тиждень
Антициклон зі сходу та пориви вітру: прогноз погоди в Україні на тиждень

Упродовж усього лютого середні температурні показники були дещо вищі за кліматичну норму. На деяких метеостанціях України зафіксували історичні рекорди температур: максимальної денної температури, або середньої добової, або навіть найтеплішої ночі.

До кінця зими така тенденція зберігатиметься, розповіла Фактам ICTV синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, у найближчій синоптичній перспективі,а це тиждень-півтора, погода переважно буде з плюсовими значеннями температури.

Антициклон зі сходу

– Водночас зі сходу, з території Росії, в Україну заходить потужний антициклон, який забезпечить нам спокійну погоду з проясненнями в нічні години. Так, приземний шар повітря буде охолоджуватися, тож нічні температури по Лівобережжю будуть мінусовими, – зауважила синоптикиня.

Водночас із заходу впливатиме поле зниженого тиску, тому у західних областях очікується більше хмарності, інколи незначні опади. Але до середини наступного тижня східний антициклон посилюватиметься й опади припиняться практично по всій території України. Водночас знизиться температура.

У денні години все одно залишатиметься +11-16°C у південних областях та на Закарпатті, у решті областей +3-9°C, а в нічні години можливий незначний мороз.

Пориви вітру в Україні

Україна зараз перебуває між двома баричними утвореннями, тому на суботу в багатьох областях, особливо центральних та частково західних, прогнозуються пориви вітру 15-20 м/с.

Погода в Києві

З понеділка у Києві буде тепло, переважно без опадів, проте можливі пориви вітру. У денні години до +10°C, а нічні показники з середини наступного тижня можуть становити близько нуля, розповіла Наталія Птуха.

Прогноз погоди на 25-26 лютого

Переважно хмарно з проясненнями, без опадів, лише в західних і Житомирській областях місцями невеликий дощ. Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

Температура у східній частині вночі 0-5° морозу, вдень +2-7°C; на решті території вночі +1-6°C, а вдень +5-10°C. На Закарпатті, Прикарпатті, півдні Одещини та в Криму вдень прогнозується +11-16°C.

На високогір’ї Карпат невеликий дощ і мокрий сніг, температура вночі близько 0°C, вдень +1-6°C.

Погода на 27-28 лютого

Опади не прогнозуються. Температура у східних областях вночі -1-6°C, вдень +1-6°C; у західних областях вночі -1-7°C, вдень +7-13°C; на Закарпатті до +16°C. На решті території вночі від +3°C до -3°C, вдень +3-9°C.

Прогноз на 29 лютого – 4 березня

Переважно без опадів, лише 3-4 березня на Закарпатті та в Карпатах можливий невеликий дощ, вночі з мокрим снігом.

Температура у східних областях вночі -1-6°C, вдень +1-6°C; на решті території вночі від +3°C до -3°C, вдень +3-9°C. У західних та південних областях +7-13°C, на Закарпатті +11-16°C.