Контракти.ua

236  —  24.02
24 лютого Україна буде однією з найтепліших країн Європи, однак є небезпечний нюанс
24 лютого Україна буде однією з найтепліших країн Європи, однак є небезпечний нюанс

Синоптик Наталка Діденко попереджає про сильний вітер 24 лютого.

У суботу, 24 лютого в Україні очікується тепла й переважно суха погода, але здійметься сильний вітер. Про це попереджає синоптик Наталка Діденко. Пише УНІАН. 

"24-го лютого Україна буде однією з найтепліших країн Європи", - повідомила вона.

Так, за даними синоптика, впродовж дня максимальна температура повітря становитиме +10...+15 градусів, у східній частині трохи свіжіше, +5...+9 градусів. В Україні, за даними Наталки Діденко, переважатиме високий атмосферний тиск, тому опадів не очікується, хіба що в Карпатах та навколо гір є ймовірність невеликого дощу.

"Вітер завіватиме з півдня та південного сходу, буде рвучким, сильним, місцями із штормовими поривами до 15-22 метрів за секунду. Будьте уважними, закутуйтесь щільніше, не затримуйтесь під дахами...", - порадила синоптик.

Вітер, за її словами, вгомониться лише у вівторок, 27 лютого.

"У Києві 24-25 лютого, в суботу та неділю, також буде вітряно!" - застерігає Наталка Діденко. Опадів на вихідних у столиці не очікується. У суботу повітря в Києві прогріється до +12 градусів, у неділю очікується близько +10 градусів.

"Наступний тиждень буде свіжішим, проте не холодним, без істотних опадів", - каже експерт.

Штормове попередження в Україні - прогноз

На завтра, 24 лютого, у низці областей України оголосили І рівень небезпечності через сильні пориви вітру.

За даними Укргідрометцентру, швидкість вітру в Карпатах, в центральних, більшості північних та Одеській областях сягатиме 15-20 м/с.