Контракти.ua

299  —  15.02
Ніжний кекс із гарбузовим пюре та родзинками
Ніжний кекс із гарбузовим пюре та родзинками

Гарбуз здобув звання короля городу не лише завдяки розмірам, а й завдяки набору вітамінів та мінералів, які він містить.

Вважається, що в плодах гарбуза більше каротину, ніж у моркві. Якщо ж сильно заглиблюватися в історію, виявляється, що гарбуз їли ще представники древнього племені майя, які жили наприкінці IV тисячоліття. Вони вірили, що плоди цієї рослини зцілюють і навіть подовжують життя. А ось європейці вперше спробували гарбуз лише у XIX столітті й дуже полюбили. З гарбуза готують супи, джеми і варення, його можна використовувати як горщик для приготування печені. А від гарбузових десертів просто неможливо відірватися. Пропоную приготувати смачний гарбузовий кекс. Пише ТСН. 

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 200 г борошна
  • 130 г цукру
  • 70 г рафінованої олії
  • 50 г родзинок
  • 1 ч. л розпушувача
  • цедра апельсина
  • дрібка солі

Для пюре:

  • 170-200 г гарбуза
  • 100 мл води
  • 1 ст. л цукру

Приготування покроково:

1. Для приготування гарбузового пюре очищаємо гарбуз від шкірки та нарізаємо  невеликими кубиками. Перекладаємо в каструльку, додаємо 1 ст. л цукру, заливаємо 100 мл води і проварюємо 15-20 хвилин на повільному вогні. Даємо трохи охолонути та товчемо або перемелюємо блендером.

2. Поки пюре остигає, готуємо тісто. Яйця, цукор та дрібку солі добре збиваємо у піну. Додаємо олію та гарбузове пюре, добре перемішуємо.

3. Сюди ж просіюємо борошно і розпушувач. Замішуємо тісто. Додаємо родзинки і натираємо цедру одного апельсина. Викладаємо тісто у форму для випікання. За бажанням можна зробити один великий кекс або запекти тісто в порційних формочках.

4. Випікаємо 40-50 хвилин за температури 180°C. Час випікання залежить від розміру форми. Готовність перевіряємо зубочисткою. Даємо кексу охолонути і посипаємо зверху цукровою пудрою.

Смачного!

Більше рецептів можна знайти на сайті Дмитра Дорошенка www.bene-gusto.com