Легендарний рибний бутерброд – одна з головних візитівок Туреччини.
Балик екмек – так називають цей надзвичайно смачний стритфуд турецького походження. У перекладі назва бутерброда звучить як риба в хлібі. Рецептів цього сендвіча дуже багато, але зазвичай це риба з соусом та овочами в турецькій булочці. Історія бутерброда пов’язана з рибальством на берегах Босфору середини ХІХ століття. Кажуть, у ті часи риби було стільки, що рибалки готували її навіть на палубах своїх човнів на встановлених саморобних грилях. І ця ідея настільки була успішною, що такі бутерброди готують на вулицях Стамбула та інших міст донині. Розповідаємо, як зробити найпопулярніший бутерброд за турецьким та українським рецептами. Пише ТСН.
Інгредієнти:
Спосіб приготування. Філе скумбрії розморозити, просушити, натерти сіллю і перцем. Потім обсмажити на олії на грилі чи сковороді до золотистості з обох боків. Потім шаткуємо цибулю тонкими кільцями, салат тонкими смужками, все треба скласти до миски, поперчити й посолити, трохи прим’яти руками. Багет розділити на 2 частини, потім розрізати кожну половинку вподовж та обсмажити на сковороді. В кожну частину багета викладіть овочі та рибне філе. Подавати бутерброди треба з дольками лимона.
Як приготувати балик екмек з минтаєм за українським рецептом
Складники:
Як приготувати. Філе риби треба розморозити, обсушити, поперчити й посолити з обох боків. На розігріту сковороду налийте олію та обсмажте рибу з обох боків. Цибулю треба порізати на тонкі півкільця і змішати із сумішшю салату. Викладіть суміш овочів до миски, збризніть соком лимона, додайте мед, сіль і перець, перемішайте. Розріжте булочки навпіл і покладіть салатну суміш, зверху викладіть філе риби – і можна смакувати.