Контракти.ua

228  —  10.02
Погода в Україні на китайський Новий рік: де потепліє до +19 градусів
Погода в Україні на китайський Новий рік: де потепліє до +19 градусів

У суботу, 10 лютого, у низці областей України очікується чергова зміна погоди. У перший день вікенду подекуди температура повітря підскочить до абсолютно весняних +19 градусів Цельсія.

Про це йдеться у прогнозі синоптикині Наталки Діденко. Пише "Апостроф".

"Я вже писала про сьогоднішні температурні контрасти в межах України. Так буде й завтра... Лютий завжди відзначався дуже активною, нестабільною погодою - бо ж перехідний від зими до весни", - зауважила вона.

Так, 10 лютого вночі на крайній півночі ще залишатиметься мінусова температура у 3-5 градусів морозу. Тоді як вдень на півдні, зокрема в Одеській області, до +19 градусів. Загалом по країні у нічний час стовпчики термометрів перебуватимуть в діапазоні 0-5 градусів морозу, на півдні та заході - від +1 до +8 градусів.

Упродовж дня у центральних, південних та західних областях - від +4 до +11 градусів. На північному сході подекуди від -1 до +2 градусів. При цьому на крайньому півдні, на Закарпатті, а також у Чернівецькій області - від +12 до +19 градусів.

Переважатиме волога погода через атмосферні фронти. Очікуються дощі, у північних областях - мокрий сніг, у південних - без опадів.

У Києві 10 лютого можливий мокрий сніг з переходом у дощ. Температура повітря становитиме +3 градуси.

11 лютого опади майже скрізь припиняться, а температура повітря суттєво підвищиться. У столиці - без опадів, стовпчики термометрів підскочать до +6 градусів. Водночас, 12 лютого потепліє до +12 градусів.

Рік під знаком Дерев'яного Дракона за китайським календарем починається з 10 лютого 2024-го і триватиме до 28 січня 2025 року.

Нагадаємо, що "Апостроф" вже розповідав пропрогноз погоди в Києві на березень-травень.