Контракти.ua

352  —  08.02
Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу
Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу

Приготуйте апетитну качку з апельсином для новорічного столу, яка буде фаворитом будь-якого святкового столу. Для маринаду качки будемо використовувати апельсин та мед.

Готується зовсім нескладно, спочатку качка маринується в солодко-кислому маринаді протягом кількох годин, потім запікається в духовці, підрум'янюється, тому і в процесі отримуємо ніжну ароматну качку із золотистою медовою скоринкою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

качка

апельсин - 1 шт.

соєвий соус - 100 мл

мінеральна газована вода - 2 л

суміш перців - 1 ч. л.

сіль за смаком

соєвий соус - 50 г

мед - 1 ст. л.

  1. Качку добре промийте під проточною водою зовні та всередині. Обсушіть. Викладіть качку черевцем догори в ємність.
  2. Апельсин розріжте на дві частини. Вичавіть руками сік на качку, апельсин викладіть до качки, посипте сіллю, перцем і полийте соусом.
  3. Залийте газованою водою, закрийте кришкою та відправте до холодильника маринуватися на ніч.
  4. Дістаньте качку з маринаду, начиніть двома половинками цього апельсина, що був у маринаді.
  5. Заколіть черевце зубочистками.
  6. Для глазурі з'єднайте соус та мед, а потім перемішайте.
  7. Загорніть качку в пергаментний папір для випічки, потім у фольгу.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 2-2,5 години. Потім розкрийте качку змастіть глазур'ю і запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скориночки.

Поради:

  • На гарнір можна приготувати рис, картоплю чи овочевий салат.
  • Сік із апельсина сильно не вичавлюйте.