Свинячі ребра в кисло-солодкому соусі – це класика барбекю. Якщо ви плануєте смажити свинячі ребра на пікніку або зустрічі друзів у вас вдома, можете не сумніватися, захід приречений на успіх.
Приготування цієї страви вимагає часу та передбачає використання досить великої кількості інгредієнтів. Якщо все зробити за рецептом – результат перевершить ваші очікування, але, якщо хочете поекспериментувати, спробуйте, швидше за все, все вийде. Ми пропонуємо використовувати абрикосове варення, але ви можете спробувати замінити його будь-яким іншим, головне, воно не повинно бути надто солодким. Пише ТСН.
Для підготовки м'яса
Для приготування м'яса
Для абрикосової глазурі
Приготування
Промийте ребра та обсушіть паперовими рушниками.
Змішайте спеції для приготування м'яса. Рясно натріть м'ясистий бік ребер сухою сумішшю. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на кілька годин, але краще на ніч.
За годину до того, як ви готові почати смажити реберця, дістаньте їх з холодильника, щоб м'ясо нагрілося до кімнатної температури. Знайдіть деко, досить велике, щоб вмістити всю пластину ребер, і застеліть його алюмінієвою фольгою. Помістіть ребра на нього. Розігрійте духовку до 120 градусів.
Помістіть реберця в духовку і запікайте протягом 2,5 години м'ясним боком догори.
Поки ребра запікаються, змішайте інгредієнти для приготування м'яса. Коли 2,5 години закінчаться, дістаньте ребра з духовки і обережно переверніть ґрати так, щоб м'ясистий бік був донизу, а бік із кістками був перевернутий вгору. Акуратно вилийте рідку суміш на деко і щільно накрийте м'ясо фольгою. Запікайте ще годину.
Поки смажаться реберця, змішайте інгредієнти для абрикосової глазурі в невеликій каструлі. Доведіть суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до мінімуму, періодично помішуючи, щоб соус загуснув. Щойно він набуде консистенції густої глазурі, зніміть його з вогню. Занадто густий соус можна трохи розбавити водою.
Коли реберця підсмажаться лицьовим боком донизу, дістаньте деко з духовки і злийте рідину. Увімкніть гриль, переверніть рбера і рясно змастіть абрикосовою глазур'ю.
Якщо ви готуєте на грилі, можете поставити ґрати з ребрами просто на нього. Смажте протягом 3-4 хвилин, потім змастіть ребра глазур'ю і смажте ще 1-3 хвилини. Зніміть з вогню, наріжте і одразу ж подавайте з глазур'ю, що залишилася.