Контракти.ua

512  —  21.01
Як приготувати свинячі ребра у фруктовій глазурі
Як приготувати свинячі ребра у фруктовій глазурі

Свинячі ребра в кисло-солодкому соусі – це класика барбекю. Якщо ви плануєте смажити свинячі ребра на пікніку або зустрічі друзів у вас вдома, можете не сумніватися, захід приречений на успіх.

Приготування цієї страви вимагає часу та передбачає використання досить великої кількості інгредієнтів. Якщо все зробити за рецептом – результат перевершить ваші очікування, але, якщо хочете поекспериментувати, спробуйте, швидше за все, все вийде. Ми пропонуємо використовувати абрикосове варення, але ви можете спробувати замінити його будь-яким іншим, головне, воно не повинно бути надто солодким. Пише ТСН. 

Інгредієнти для свинячих ребер вагою 1-1,5 кг (одна пластина)

Для підготовки м'яса

  • орегано – 1 ст. л.
  • часниковий порошок – 1 ч. л.
  • кумин (зіра) — 1 ст. л.
  • копчена паприка – 1 ч. л.
  • цибульний порошок – 1 ч. л.
  • сіль – 1 ч. л.
  • чорний перць – 1 ч. л.
  • порошок чилі – 1 ст. л.

Для приготування м'яса

  • кориця – 1 паличка
  • абрикосове (або будь-яке інше) варення – 2 ст. л.
  • яблучний сидр – 1 склянка
  • яблучний оцет – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 1 шт.
  • тертий імбир – 1 ч. л.

Для абрикосової глазурі

  • абрикосове варення – чверть склянки
  • тертий імбир – 1 ч. л.
  • вустерширський соус – 1 ст. л.
  • коричневий цукор – 1 ст. л.
  • сік одного лимона
  • кетчуп – чверть склянки

Приготування

Промийте ребра та обсушіть паперовими рушниками.

Змішайте спеції для приготування м'яса. Рясно натріть м'ясистий бік ребер сухою сумішшю. Накрийте харчовою плівкою і залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на кілька годин, але краще на ніч.

За годину до того, як ви готові почати смажити реберця, дістаньте їх з холодильника, щоб м'ясо нагрілося до кімнатної температури. Знайдіть деко, досить велике, щоб вмістити всю пластину ребер, і застеліть його алюмінієвою фольгою. Помістіть ребра на нього. Розігрійте духовку до 120 градусів.

Помістіть реберця в духовку і запікайте протягом 2,5 години м'ясним боком догори.

Поки ребра запікаються, змішайте інгредієнти для приготування м'яса. Коли 2,5 години закінчаться, дістаньте ребра з духовки і обережно переверніть ґрати так, щоб м'ясистий бік був донизу, а бік із кістками був перевернутий вгору. Акуратно вилийте рідку суміш на деко і щільно накрийте м'ясо фольгою. Запікайте ще годину.

Поки смажаться реберця, змішайте інгредієнти для абрикосової глазурі в невеликій каструлі. Доведіть суміш до кипіння на сильному вогні, потім зменшіть вогонь до мінімуму, періодично помішуючи, щоб соус загуснув. Щойно він набуде консистенції густої глазурі, зніміть його з вогню. Занадто густий соус можна трохи розбавити водою.

Коли реберця підсмажаться лицьовим боком донизу, дістаньте деко з духовки і злийте рідину. Увімкніть гриль, переверніть рбера і рясно змастіть абрикосовою глазур'ю.

Якщо ви готуєте на грилі, можете поставити ґрати з ребрами просто на нього. Смажте протягом 3-4 хвилин, потім змастіть ребра глазур'ю і смажте ще 1-3 хвилини. Зніміть з вогню, наріжте і одразу ж подавайте з глазур'ю, що залишилася.