Контракти.ua

2520  —  20.01
На Україну несеться нова хвиля похолодання до -18°C: де приморозить найбільше
На Україну несеться нова хвиля похолодання до -18°C: де приморозить найбільше

Зима знову "підморозить" українців

Друга декада січня розпочнеться з похолодання та опадів майже по всій території країни. Потепління в Україні затрималося ненадовго, і швидкої відлиги найближчими днями чекати не варто. Пише "Телеграф".

У вихідні температура почне стрімко падати у всіх областях. У суботу, 20 січня 2024 року, плюс буде лише на південному сході країни, повідомляє Український гідрометцентр.

Прогноз на 20 січня

По всій країні у суботу очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу. Найтепліше буде в Криму — від +4°C до +6°C вдень. У Запорізькій та Луганській областях середньодобова температура буде в межах +1…3°С, а в Донецькій та Херсонській областях – від 0 до +2°C.

Найхолодніше буде на півночі та заході. На Чернігівщині температура повітря вночі впаде до -8°C. До -7°C похолодає на Сумщині та Львівщині.

Погода 21 січня

У неділю похолодає у всіх областях країни. Плюс буде лише в Одеській (до +3°C вдень), Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях (до +1°C) та півострові Крим (до +1°C).

На південному сході та заході буде хмарно із проясненнями. За прогнозом, опадів не буде. На Сумщині, Харківщині та в центрі України очікується невеликий сніг.

Вночі температура майже по всій Україні складатиме -5...7°C. Ще холодніше буде на Чернігівщині, там стовпчики термометрів покажуть -8°C.

Прогноз на 22 січня

Початок робочого тижня пройде в умовах зміцнення морозів на півночі та потепління на заході. У понеділок по всій території країни очікується хмарна погода з проясненнями. Без опадів.

Вдень мінімальний плюс очікується у Криму, Одеській, Миколаївській, Херсонській та Запорізькій областях. Найтепліше буде у Львові (до +3°C).

Аномальні морози очікуються у понеділок на півночі країни. Вночі на Сумщині буде до -18°C. Суттєво похолоднішає також на Чернігівщині, Полтавщині та Харківщині. Там уночі температура повітря опуститься до -11...15°C.

Раніше "Телеграф" писав, які прикмети про погоду у лютому варто взяти до уваги. Вони підкажуть, чого чекати від природи навесні, влітку та восени.