Контракти.ua

2799  —  17.01
Старі рушники стануть новими: махрові будуть, як пух, а кухонні – наче щойно з магазину
Старі рушники стануть новими: махрові будуть, як пух, а кухонні – наче щойно з магазину

Колір рушників стане насиченішим, жовтизна і неприємний запах зникнуть миттєво.

З часом рушники втрачають свій насичений колір і м’якість, стають жорсткими й негарними. Але не варто купувати нові, є багато народних способів, щоб реанімувати старі рушники і повернути їм чудовий стан. Для цього знадобиться кілька підручних дешевих засобів, які є в кожному домі.  Розповідаємо, як повернути кухонним і махровим рушникам їхній первозданний вигляд. Пише ТСН. 

Як реанімувати кухонні рушники, вивести плями та неприємний запах

  • Як відбілити пожовклі рушники. Кухонний пожовклий рушник необхідно намочити, добре натерти господарським милом, покласти в поліетилен і залишити на дві години. Потім випрати як зазвичай, додавши трохи відбілювача. Якщо плями дуже старі, їх можна усунути за допомогою перекису. Налийте перекис на пляму і залиште на 10 хвилин, потім виперіть рушник у пральній машині.
  • Як позбутися неприємного запаху. Щоб кухонні рушники не мали сторонніх запахів, їх треба замочити у спеціальному розчині. Налийте до тазу три літри води, додайте склянку оцту, по дві столові ложки солі та кондиціонера для білизни. Нехай рушники помокнуть у такому розчині близько 3-4 годин. Потім просто виперіть їх.
  • Як зробити м’яким жорсткий кухонний рушник. Додайте в таз із теплою водою 200 грамів оцту і залиште в розчині рушники на 15-20 хвилин. Також вирішити проблему жорсткості можна за допомогою солі. На літр холодної води треба три столові ложки солі.

Як зробити м’якими старі махрові рушники

  • Оцет. Для того, щоб рушники стали м’якими, їх варто після прання прополоскати в розчині з оцтом. На 5 літрів теплої води додайте 50 грамів оцту, замочіть рушники на 10 хвилин. Потім відтисніть їх і повісьте сушитися на свіжому повітрі.
  • Сіль. Після такого розчину рушники знову стануть м’якими. Налийте в таз п’ять літрів теплої води і насипте сто грамів солі, прополощіть рушники в цьому розчині, а потім ще раз – у чистій воді.
  • Сода. Щоб рушники стали ніжними, наче пух, візьміть кілька літрів води, насипте туди три столові ложки соди і замочіть випрані рушники на 15 хвилин. Щоб ефект був максимально сильним, можна в такому розчині замочити рушники на всю ніч. Ще соду можна додавати під час прання у порошок, тоді рушники після нього також стануть м’якими.
  • Холодна вода. Навіть чиста холодна вода здатна повернути м’якість рушникам. Просто замочіть випрані рушники на ніч у холодній воді, не додаючи жодних засобів. Вода розчиняє всі залишки порошку, які залишаються після прання, і рушник стає знову м’яким.
Статьи по теме
М'який як пух цукровий пиріг: готуємо за бабусиним рецептом
М'який як пух цукровий пиріг: готуємо за бабусиним рецептом

М'який як пух цукровий пиріг готується дуже легко з використанням простих бюджетних інгредієнтів. Їм радять ласувати, поки він м'який, запиваючи молоком - так особливо смачно.
12.05.22 — 2153