Контракти.ua

728  —  14.01
Потепління не чекайте: прогноз погоди в Україні на початок робочого тижня
Потепління не чекайте: прогноз погоди в Україні на початок робочого тижня

Зима не збирається відступати і продовжує "морозити" українців

Погода продовжує "тішити" низькими температурами, і в перші дні нового робочого тижня не варто чекати на істотне потепління. Морози будуть міцніти майже по всій Україні.

Незначне потепління у понеділок, 15 січня, може дати надію на якнайшвидшу відлигу. Але вже у вівторок відбудеться обвал арктичного холоду, про що відомий синоптик Ігор Кібальчич розповів ексклюзивно для "Телеграфа".

Погода 15 січня

У понеділок продовжиться недільна тенденція до послаблення морозу. Вночі температура повітря буде близько 0 градусів з незначним плюсом або мінусом. Це є актуальним для всіх областей України, крім південних. Там очікується потепління до +7°С.

Циклон принесе не лише тепло, а й опади у вигляді снігу та мокрого снігу. Місцями українці зможуть насолодитися красою хуртовин. На півдні мокрий сніг перейде у дощ. Очікується також вітер. Він буде переважно західним чи південно-західним, зі швидкістю 9-14 м/с.

У понеділок водіям варто бути обережнішими за кермом. Місцями буде ожеледиця. Тому варто дотримуватися оптимального швидкісного режиму та дистанції між автомобілями.

Прогноз на 16-17 січня

"Обвал" арктичного холоду призведе до різкого похолодання. Морози сильно зміцніють, у різних містах України температура знизиться одразу на 5-10 градусів.

Вночі стовпчики термометрів покажуть від -18 до -13°С. Це актуально для центру, сходу та півночі. На заході та півдні буде трохи тепліше. Температура повітря вночі буде не нижче -5…10°С.

Вдень на більшості територій термометри покажуть від -10 до -5°С. У південних областях і крайньому заході температура повітря очікується не більше 0…-5°С.

Зазначимо, що на потепління українцям не варто розраховувати найближчими днями. За попередніми прогнозами, стійке зростання температури розпочнеться з кінця другої декади січня. Погода у цей період буде достатньо вологою у більшості українських міст.

Раніше "Телеграф" писав, у яких областях найхолодніше в середині січня 2024 року. Там морози ще суворіші.

Статьи по теме
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу
У неділю в низці областей України прогнозують короткочасний дощ і грозу

28 квітня у східних областях, а також Дніпропетровській, Запорізькій і Херсонській та Криму місцями пройде короткочасний дощ, очікують і грозу.
27.04 — 199