484 — 13.01
Універсальне тісто для випічки: перевірений рецепт для пиріжків та булочок
Найпростіший рецепт швидкого тіста на кефірі дозволяє приготувати смачні духові, смажені пиріжки, біляші, булочки, рогалики. Начинка підійде як солодка, так і солона.
Дріжджове тісто на кефірі замішується із простих продуктів – кефіру, борошна, сухих дріжджів, цукру та солі. Випічка довго залишається свіжою і не черствіє. Пише ТСН.
Інгредієнти
Борошно - 3 скл.
кефір 2,5% - 1 скл.
Олія - 4 ст. л.
дріжджі сухі - 11 г
цукор - 1 ст. л.
Сіль - 1 ч. л.
яйця (жовток) для змащування - 1 шт.
- Теплий кефір змішайте з олією. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
- Просіяне через сито борошно змішайте з дріжджами. Влийте поступово суміш кефіру і замісіть тісто до однорідності і гладкості. Воно не повинно бути забитим, але й не липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю, перекладіть у миску і накрийте харчовою плівкою або рушником. Залишіть у теплому місці на 40-60 хвилин.
- Поки тісто підходитиме, приготуйте начинку.
- Деко застеліть пергаментним папером. Сформуйте пиріжки, покладіть на відстані один від одного. Поки нагрівається духовка, дайте їм трохи підійти хвилин десять. Змастіть пиріжки жовтком.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів до золотистого кольору або обсмажте на сковороді на олії.
Поради:
- Якщо випікатимете солодку випічку, додайте в тісто ванілін або ванільний цукор.