410 — 10.01
Заварне тісто на вареники та пельмені: ідеальне, тому що не рветься і не липне до рук
Рецепт ідеального тіста для вареників, пельменів, чебуреків на окропі
Вареники, страву національної української кухні, господині готують часто: солодкі, пісні з різними начинками. Пише ТСН.
Рецептів приготування тіста для вареників та пельменів безліч — хтось готує на воді, молоці, кефірі тощо. Не всім вдається приготувати тонке тісто, щоб не порвалося під час ліплення і не розвалилося під час варіння
Пропонуємо рецепт ідеального тіста, яке завжди вдається.
Інгредієнти для тіста
- борошно — 3 склянки,
- окріп — 200 мл або одна склянка,
- яйця — 1 шт.
- олія — 3 ст. л.,
- сіль — пів чайної ложки.
Приготування тіста для вареників та пельменів
- Просіюємо борошно, краще брати вищої якості.
- Вбиваємо в борошно яйце, перемішуємо. Яйце краще, щоб було не з холодильника, кімнатної температури.
- Вливаємо олію, розмішуємо.
- Обережно вливаємо в борошно окріп, постійно помішуючи тісто. Спочатку, поки вода гаряча, розмішуємо тісто виделкою, а коли трохи охолоне — руками. Навіть якщо тісто буде здаватися занадто рідким або густим, ні борошно, ні воду додавати не потрібно.
- Вимішуємо його руками до однорідності. Готове тісто не повинно липнути до рук.
- Накриваємо тісто рушником і залишаємо на десять хвилин.