Контракти.ua

2653  —  06.01
Сильні хуртовини, замети і мороз до -25°: коли Україну накриє потужна зимова негода
Сильні хуртовини, замети і мороз до -25°: коли Україну накриє потужна зимова негода

Місцями буде сильний вітер.

Синоптики попереджають про складні погодні умови в Україні 7-9 січня. Регіони накриють потужні снігопади, мороз та сильні пориви вітру. Пише ТСН. 

Про це повідомляють синоптики "Укргідрометцентру".

"7-9 січня в Україні очікуються складні погодні умови внаслідок вторгнення арктичного повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни", - йдеться у повідомленні.

Протягом 7-8 січня в Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській областях буде значний сніг. Синоптики прогнозують від 10 до 30 см снігового покриву.

Тим часом в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях буде дощ з переходом в сніг, а також ожеледь і налипання мокрого снігу. Приріст снігового покриву - 5-15 см.

У центрі, на сході та півдні країни пориви вітру будуть сягати 15-20 м/с. Крім того, синоптики попереджають про хуртовини, снігові замети. На дорогах більшості областей країни ожеледиця.

Впродовж 7-9 січня з півночі на південь очікується значне зниження нічної температури до 13-20° морозу. На Чернігівщині та Сумщині стовпчики термометрів опустяться до -19-25°. У південній частині країни температура повітря буде 7-15° морозу.

Нагадаємо, раніше синоптики розповіли про погоду в січні 2024-го. Середня місячна температура прогнозується в межах 0-4 градусів морозу. Кількість опадів у більшості областей буде в межах норми.

Статьи по теме
Погода в Україні готує сюрпризи: 30 градусів морозу та сильні хуртовини
Погода в Україні готує сюрпризи: 30 градусів морозу та сильні хуртовини

На Україну насуваються сильні морози і хуртовини. Від ночі на понеділок, 15 лютого, протягом близько трьох днів температура повітря може падати до мінус 30 градусів, попереджають синоптики. Вони кажуть, що менші морози очікують лише на Одещину та Закарпаття. Втім, таке раптове похолодання ніяк не свідчить про хибність теорії глобального потепління, зауважують науковці.
13.02.21 — 987

Якою буде зима 2024  вчера, 12:35