Контракти.ua

1812  —  05.01
Топ-5 смачних рецептів салатів з квашеною капустою
Топ-5 смачних рецептів салатів з квашеною капустою

Найсмачніші рецепти салатів із квашеною капустою.

Не таємниця, що квашена капуста – один із найкорисніших продуктів для людського організму, особливо взимку.  Це незамінне джерело необхідної організму аскорбінової кислоти, продукт, що виводить з організму холестерин, суперпродукт для кишківника. Пише ТСН. 

Квашену капусту можна подавати як закуску або готувати з нею безліч смачних салатів. Ділимося рецептами найсмачніших із них.

Салат із квашеної капусти та грибів

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 100 г,
  • гриби солоні – 100 г,
  • цибуля ріпчаста – половинка,
  • олія – 1 ст. л.,
  • зелень петрушки, цукор, кмин (насіння) – за смаком.

Приготування:

  • Солоні гриби наріжте скибочками, цибулю – кубиками.
  • Додайте до квашеної капусти гриби, цибулю, цукор і насіння кмину.
  • Заправте олією. Під час подавання посипте зеленню.

Салат із квашеної капусти з оселедцем

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 500 г,
  • олія – 2 ст. л.,
  • оселедець – 1 шт.,
  • яйце – 1 шт.,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Приготування:

  • Квашену капусту віджати, заправити олією і дрібно нарізаною цибулею.
  • Підготовлений оселедець нарізати шматочками, покласти на тарілку, прикрасити кружальцями круто звареного яйця.
  • Викласти до оселедця капусту.

Салат із квашеною капустою, сиром та яйцями

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 250 г,
  • сир твердий – 100 г,
  • цибуля – половинка,
  • яйця – 2 шт.,
  • петрушка – кілька гілочок,
  • олія рослинна – 3 ст. л.,
  • мед – 1 ч. л.,
  • сік лимонний – 2 ст. л.

Приготування:

  • Капусту трохи подрібніть, додайте нарізану кубиками цибулю.
  • Яйця круто відваріть. Сир і яйця наріжте соломкою. Додайте до салату.
  • Змішайте рослинну олію з медом і лимонним соком. Заправте салат.
  • Подрібніть петрушку і також додайте до салат.у

Салат з квашеної капусти з яблуками та шинкою

Інгредієнти:

  • капуста квашена – 350 г,
  • яблука – 2 шт.,
  • шинка варена – 200 г,
  • сметана – 200 г,
  • петрушка – 20 г,
  • фундук – 50 г,
  • сіль, цукор, перець мелений білий – за смаком.

Приготування:

  • Яблука наріжте скибками. Додайте до віджатої капусти та перемішайте, щоб вони не потемніли.
  • Наріжте шинку соломкою і перекладіть до салату.
  • Подрібніть петрушку, горіхи та додайте до решти інгредієнтів.
  • Заправте салат сметаною, приправте сіллю, цукром і перцем.

Салат з квашеної капусти з апельсином і волоськими горіхами

Інгредієнти:

  • капуста квашен – 300 г,
  • апельсин – половина,
  • цукор – 1/3 ч. л.,
  • горіхи волоські – 30 г,
  • олія рослинна – 2 ст. л.,
  • зелень –за смаком.

Приготування:

  • Якщо капуста кисла, промийте її холодною кип'яченою водою, відіжміть. Додайте цукор і дайте їй настоятися.
  • М'якоть апельсина наріжте невеликими кубиками. Перекладіть їх до капусти і додайте нарізану зелень та обсмажені подрібнені горіхи.
  • Заправте олією й апельсиновим соком. Перемішайте.