Контракти.ua

3000  —  04.01
В Україну ввірвуться морози до мінус 20, будуть хуртовини: метеорологиня назвала дату погіршення погоди
В Україну ввірвуться морози до мінус 20, будуть хуртовини: метеорологиня назвала дату погіршення погоди

В Україні найближчими днями очікується незначне похолодання, проте в більшості областей температура повітря все ж буде "плюсовою". Проте вже 6-8 січня до України може зайти холодне арктичне повітря, яке принесе морози.

Так, температура повітря в деяких областях опуститься до 18-20 градусів морозу. Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня в інтерв'ю NV. Пише OBOZ.UA.

Найближчої доби очікується зниження температури в північних, центральних і східних областях. Температура повітря в цих регіонах становитиме від -3 до -8 градусів уночі, та вдень близько -5 градусів. У Чернігівській та Сумській областях ночі можуть бути ще холоднішими, до -16 градусів.

Проте вже з 4 по 5 січняочікується підвищення температури завдяки теплим повітряним масам з заходу. В Україні, за винятком півночі, очікується "плюсова" температура від +1 до +7 градусів вночі та вдень.

Однак згідно з прогнозом метеорологині, ця тепла погода буде тимчасовою, оскільки вже у  6-8 числах, знову очікується прихід холодного арктичного повітря, що принесе морози. Найбільш холодно буде у північних, центральних і східних регіонах України: вночі очікується від -10 до -15 градусів, а на північному сході місцями може досягати 18-20 градусів морозу.

Протягом 7 та 8 січня передбачається погіршення погодних умов через зіткнення повітряних мас з півночі та півдня. У західних та північних областях очікується снігопади та хуртовини, в той час, як на півдні і сході країни переважатимуть дощі. У центральних областях прогнозують дощ із мокрим снігом, можливе налипання мокрого снігу та ожеледиця.

Після цього циклон переміститься на схід, ймовірно, знову принесе холодне повітря з півночі. Таким чином, 9-10 січня очікуються посилення морозів, які поширяться не лише на північ та захід, але й на центральні та навіть південні і східні області.

Однак цей період похолодання завершиться 10 січня, і до середини місяця передбачається послаблення морозів до 0…-5 градусів у північних областях та відлига у південних регіонах.

У Києві та області 3 січня передбачається похолодання і сніг. 4-5 січня температура в столиці сягатиме від 0 до -5 градусів, очікуються опади у вигляді мокрого снігу та дощу. З 6 по 8 січня, на Водохреще за новим календарем, очікується повернення морозів, а 7-8 січня можливі значні снігопади.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Укргідрометцентрі розповіли, що на початку 2024 року в Україні очікується аномально тепла погода. У деяких регіонах нашої країни повітря прогріється до +9…+11 градусів.