359 — 29.12.23
Пряна шинка в апельсиново-медовій глазурі: дуже простий рецепт для святкового меню
Після того, як ви спробуєте цю ніжну гостру шинку в апельсиново-медовій глазурі, вона стане вашою улюбленою стравою на святах і вечірках.
Пряна шинка в апельсиново-медовій глазурі: дуже простий рецепт для святкового меню. Пише ТСН.
Інгредієнти
Часник - 4 зубки
Мед - 0,5 скл.
коричневий цукор - 0,25 скл.
гірчиця зернами - 0,5 скл.
цедра апельсина - 1 шт.
пластівці червоного перцю - 1 ч. л.
чорний перець - 1 ч. л.
шинка без кісток - 4 кг
гвоздика
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- В середній мисці змішайте часник із медом, коричневим цукром, гірчицею, апельсиновою цедрою, пластівцями червоного перцю і чорним перцем.
- Шинку зверху неглибоко надріжте у формі ромбів гострим ножем. Встроміть у неї гвоздику.
- Викладіть шинку на підготовлене деко і полийте глазур'ю. Запікайте, поливаючи шинку першу годину глазур'ю кожні 15 хвилин. Далі поливати можна за потреби. Запікати шинку потрібно до повної готовності, приблизно годину на кожен кілограм м'яса.
- Подавайте шинку нарізаною скибочками теплою або холодною.