Контракти.ua

5417  —  21.12.23
В Україні після потепління вдарять морози і піде сніг: синоптикиня дала детальний прогноз
В Україні після потепління вдарять морози і піде сніг: синоптикиня дала детальний прогноз

У четвер, 21 грудня, в Україні ще фіксуватиметься плюсова температура. Далі ж слід чекати на похолодання: стовпчики термометрів опустяться нижче нуля.

З п'ятниці також зростає вірогідність опадів у вигляді дощу та мокрого снігу. Детальний прогноз погоди на 21-24 грудня зробила синоптикиня Наталка Діденко. Пише obozrevatel.com.

За її словами, у четвер в Україні зберігатиметься плюсова температура, а вже з 22 грудня очікується похолодання і навіть невеликий мороз.

"21-го грудня істотних опадів не передбачається.Хіба що у західних та східних областях подекуди можливий незначний дощ чи мряка. Нюанс важливий! У четвер в західних областях очікується сильний південно-західний вітер. На решті території – помірний", – зазначила Діденко.

Вона додала, що найхолодніше у четвер буде у Карпатах, на Закарпатті та на сході країни. Вдень повітря там прогріється до +1...+4 градусів. У решті регіонів нашої держави очікується +4...+8, а на півдні – до +10.

У столиці прогнозується до +4 градусів без істотних опадів.

Далі ж Діденко прогнозує триденне похолодання.

"Надалі, 22, 23 та 24 грудня похолоднішає, буде вогко – мокрий сніг та дощ, рвучкий вітер. А на Різдво знову очікується потепління... Ще буде не одне похолодання, і сніг, і відлиги, і морози – природа знає свої права й обов'язки. Зима триває і це - нормально. А ми уважно стежимо за прогнозами погоди, сприймаємо спокійно поточну погоду і точно знаємо, що весна – прийде", – резюмувала синоптикиня.

Нагадаємо, раніше синоптики спрогнозували якою погода буде на Різдво. Майже увесь тиждень перед святом максимальна температура повітря коливатиметься в межах +2+9 градусів. Незначне похолодання очікується лише напередодні Різдва.