Контракти.ua

653  —  16.12.23
Прості та смачні десерти на Новий рік 2024
Прості та смачні десерти на Новий рік 2024

Три прості та смачні десерти на Новий рік 2024, щоб зустріти Зеленого Дерев'яного Дракона.

Десерт на Новий рік — страва, яка обов'язково повинна бути на святковому столі. Ласувати полюбляють і діти, і дорослі. Пропонуємо вам три рецепти бюджетних новорічних десертів. Пише ТСН. 

Желейний сметанно-сирний торт з апельсинами, мандаринами та ківі

Інгредієнти:

  • Сметана 20% — 350 г
  • Сир жирність 9% — 300 г
  • Апельсини — 300 г (1 шт.)
  • Мандарини — 200 г (2 шт.)
  • Ківі — 100 г (1 шт.)
  • Цукор — 250 г
  • Желатин — 25 г
  • Ванілін — 1 щіпка
  • Вода для замочування желатину — 200 мл

Як приготувати:

  1. Желатин заливаємо холодною водою і даємо йому набухнути 10 хвилин.
  2. Сметану та сир збиваємо в блендері до однорідної текстури. Додаємо цукор. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  3. Желатин розігріти на повільному вогні (не доводимо до кипіння).
  4. Форму застилаємо харчовою плівкою — так пізніше буде простіше витягнути торт.
  5. Очищаємо фрукти і нарізаємо кружечками.
  6. Частину фруктів залишаємо для завершального етапу, іншими обкладаємо дно та стінки форми.
  7. Сметанно-сирну масу з'єднуємо з желатином. Перемішуємо.
  8. Масу, що вийшла, вливаємо в ємність з фруктами (робити це слід акуратно, щоб фрукти не спливли). Ставимо в холодильник на 5-10 хвилин, щоб желе почало застигати.
  9. Дістаємо з холодильника, викладаємо зверху фрукти, що залишилися. Відправляємо в холодильник на 2-3 години (краще на ніч) до повного схоплення.

Десерт "Панчо" без випічки (у склянках)

Інгредієнти:

  • Печиво пісочне (шоколадне) — 200 г
  • Вершки 33% — 150 мл
  • Сир вершковий — 280 г
  • Цукрова пудра — 2 ст. ложки
  • Ананаси консервовані — 1 банка (500 г)
  • Для прикрас: Шоколад молочний або чорний, фісташки очищені, м'ята свіжа — за смаком

Як приготувати:

  1. Печиво розламати на дрібні шматочки.
  2. Приготувати крем: для цього збити вершки до пухкої густої маси. До них додати вершковий сир і перемішати міксером. Потім додати цукрову пудру і ще раз перемішати.
  3. Вершково-сирну масу збити до однорідності блендером. Крем повинен вийти повітряним і густим.
  4. Консервовані ананаси нарізати невеликими шматочками.
  5. Десерт викладається у склянки шарами: 1 столова ложка ананасів, крем, 1 столова ложка печива, крем, повторити. Останнім шаром повинен бути крем.
  6. Поставити у холодильник для просочування.
  7. Можна прикрасити тертим шоколадом, листочками м'яти, подрібненими фісташками.

Желе із шампанського з апельсинами та ананасами

Інгредієнти:

  • Шампанське — 750 мл (1 пляшка)
  • Ананаси консервовані шматочками — 200 г
  • Апельсин — 180 г (1 шт.)
  • Цукор — 150 г
  • Желатин швидкорозчинний — 40 г

Як приготувати:

  1. Приготувати всі потрібні продукти, з ананасів не забудьте злити сік.
  2. Відкриваємо пляшку шампанського, виливаємо половину у ємність і чекаємо, щоб вийшли гази. Додаємо желатин і залишаємо на 15 хвилин для набухання.
  3. У каструлю з товстим дном висипаємо цукор, виливаємо другу половину шампанського. Ставимо на повільний вогонь і, помішуючи, варимо до розчинення цукру (3-4 хвилини).
  4. Поєднуємо нагріте шампанське з желатином, перемішуємо до розчинення останнього. Остужуємо.
  5. Апельсини очищаємо, нарізаємо приблизно такими ж скибочками, що і ананаси.
  6. В окремі келихи викладаємо шматочки апельсинів та ананаси. Заливаємо фрукти шампанським з желатином. Відправляємо в холодильник до повного застигання.