Кляр, який зробить відбивні найсмачнішими
Рідке тісто для панування продуктів називають кляром. У клярі вмочують різноманітну рибу, птицю, м'ясо, овочі, фрукти безпосередньо перед смаженням, він надає стравам золотистої, смачної скоринки. Пише ТСН.
М'ясні страви, зокрема відбивні готують у клярі — відбите м'ясо опускають у приготовлену суміш перед смаженням. Така страва буде соковитою та не буде пригорати на сковороді. Рецепти кляру можуть бути різними — від класичного до кляру зі всілякими добавками.
Для курячих відбивних використовуйте рідкий кляр, для свиної відбивної чи з телятини кляр можна робити більш густим.
Яйця збити, додати воду спеції, додати борошно і перемішати до однорідності.
Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити та поперчити до смаку. Збити суміш блендером.
Щоб приготувати такий кляр, змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем. Окремо змішайте яйце із жовтком. Додайте борошно. Поступово додайте в тісто газовану воду. Відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.