Контракти.ua

7022  —  14.12.23
Як приготувати ідеальний кляр для відбивних: рецепти на будь-який смак
Як приготувати ідеальний кляр для відбивних: рецепти на будь-який смак

Кляр, який зробить відбивні найсмачнішими

Рідке тісто для панування продуктів називають кляром. У клярі вмочують різноманітну рибу, птицю, м'ясо, овочі, фрукти безпосередньо перед смаженням, він надає стравам золотистої, смачної скоринки. Пише ТСН. 

М'ясні страви, зокрема відбивні готують у клярі — відбите м'ясо опускають у приготовлену суміш перед смаженням. Така страва буде соковитою та не буде пригорати на сковороді. Рецепти кляру можуть бути різними — від класичного до кляру зі всілякими добавками.

Для курячих відбивних використовуйте рідкий кляр,  для свиної відбивної чи з телятини кляр можна робити більш густим.

Класичний кляр

  • пшеничне борошно —  пів стакана,
  • яйця - 2 шт.,
  • вода — пів стакана,
  • сіль, чорний перець на смак.

Яйця збити, додати воду спеції, додати борошно і перемішати до  однорідності.

Кляр для відбивних з майонезом

  • майонез - 100 г,
  • яйце куряче - 2 шт.,
  • борошно пшеничне - 100 г.,
  • сіль і спеції - на смак.

Перемішати яйця з майонезом виделкою, додати борошно. Посолити та поперчити до смаку. Збити суміш блендером.

Кляр на газованій воді для відбивних

  • яйце - 1 шт.та 1 жовток,
  • борошно - 3 -4 ст.л,
  • сильно газована вода - 50-70 мл,
  • розпушувач — пів чайної ложки,
  • мелена солодка паприка — пів чайної ложки,
  • сіль  та свіжомелений чорний перець  — на смак.

Щоб приготувати такий кляр, змішайте борошно з розпушувачем, паприкою, сіллю та перцем. Окремо змішайте яйце із жовтком. Додайте борошно. Поступово  додайте в тісто газовану воду. Відразу ж опускайте відбивні в кляр і смажте.