617 — 13.12.23
Замінять оселедець під шубою: три страви на Новий рік 2024 з простих інгредієнтів
Готувати такі закуски на Новий рік ви будете всього лише 10 хвилин, але їхній смак здивує кожного.
Новий рік українці традиційно зустрічають за святковим столом, де збирається вся родина. Навіть у найтяжчі моменти родинні зв'язки та підтримка сім'ї дуже важливі. І так хочеться порадувати рідних чимось смачненьким. Пише ТСН.
Якщо вам вже набрид оселедець під шубою, який часто з'являється на столах в новорічний період, рекомендуємо звернути увагу на такі прості страви на Новий рік. Вони стануть справжньою окрасою свята і готуються дуже швидко.
Смачна закуска на Новий рік 2024: брускета аля-фіш
Інгредієнти:
- смачний хліб;
- оселедець 240 г;
- синя цибуля 1 шт;
- крем-сир;
- яйця 2 шт;
- мікрогрін (для прикраси);
- буряк 2 шт.
Спосіб приготування:
- Яйця та буряк відварити. Хліб нарізати на скибочки і підрум'янити їх на сухій сковороді.
- Намастити кожну скибочку хліба крем-сиром.
- Оселедець дрібно нарізати, синю цибулю подрібнити і змішати з оселедцем.
- Відварений буряк нарізати кружечками.
- На хліб викласти кружечки буряка та чайну ложку оселедця з цибулею по-черзі. Прикрасити мікрогріном. Зверху притрусити натертим яйцем.
Салат "Яскравий": смачна та корисна страва на Новий рік
Інгредієнти:
- яблука Гренні Сміт 2 шт;
- лимонний сік 1 столова ложка;
- перець солодкий 1 шт;
- червона риба слабосолена 200-300 г;
- кунжут 1 столова ложка;
- соєвий соус 1 столова ложка;
- оливкова олія.
Спосіб приготування:
- Червону рибу нарізати кубиками, додати оливкову олію, соєвий соус, кунжут, перемішати.
- Яблука також нарізати кубиками, додати лимонний сік, щоб не потемніли. Змішати з рибою.
- Нарізати кубиками солодкий перець і додати в салат.
За бажання салат можна прикрасити мікрогріном чи зеленню.
Рулетики з лаваша за 5 хвилин
Інгредієнти:
- лаваш;
- вершковий сир 150 г;
- огірок свіжий 100 г;
- яйця варені 2 шт;
- червона рибка слабосолена 70 г.
Спосіб приготування:
- Лаваш змастити вершковим сиром.
- Нарізати соломкою огірок і викласти з одного краю.
- Далі викласти натерті варені яйця.
- Останньою — слабосолену рибу.
Щільно загорніть лаваш у рулет та наріжте на невеликі порції.