Що робити, якщо купили незрілий авокадо, як довести його до зрілості в домашніх умовах
Авокадо містить всі необхідні для організму поживні речовини, вітаміни Е, С, В6, мідь, фолієву кислоту. Також він є джерелом життєво важливих жирних кислот, антиоксидантів та протизапальних сполук. Пише ТСН.
Вибираючи авокадо, не завжди можна визначити, наскільки цей фрукт є стиглим і готовим до вживання, а у продажі часто трапляються недостиглі авокадо.
Ступінь зрілості може визначити за кольором шкірки: світло-зелений відтінок свідчить про те, що плід не дозрів, помірно зеленого кольору — що плід полежить добу і дозріє, зелений темний колір свідчить, що плід готовий до вживання.
Якщо за кольором шкірки важко визначити зрілість фрукта, можна орієнтуватися за твердістю плоду. Якщо плід жорсткий і твердий — він ще не дозрів, йому потрібно полежати ще близько тижня. Фрукт дозрів, якщо в разі натискання відчувається м’якість.
Цей спосіб працює найкраще, коли авокадо майже дозрів. Крім того, мікрохвильова піч змінює смак фрукта, у нього не буде улюбленого маслянистого вершкового смаку, який ми всі знаємо.
Цей метод підходить, якщо потрібно одразу з'їсти авокадо або використати його в рецепті. Ви повинні знати, що цей метод також впливає на смак і текстуру авокадо.
Якщо можна почекати кілька днів, авокадо для дозрівання потрібно помістити до пакета. Фрукти виділяють газ етилен, який сприяє дозріванню. Якщо покласти плід до будь-якого паперового пакета, який буде перешкоджати виходу етилену, авокадо дозріє швидше. Таким чином, авокадо стане стиглим за 5 днів.
Якщо покласти до пакета з авокадо ще інші фрукти, особливо банани чи яблуко, буде ще швидше — за 3 дні.
Пакет потрібно тримати закритим, зберігати за кімнатної температури. Прямі сонячні промені потрапляти на пакет не повинні. Періодично перевіряти фрукт на дотик.