Для цієї страви вам знадобляться курячі стегна та гомілки, біле вино, бекон, гриби та менше години часу.
Курячі ніжки у білому вині: ефектна страва французької кухні. Пише ТСН.
курка (стегна та гомілки) - 8 частин
сіль та свіжомелений чорний перець
вершкове масло - 2 ст. л.
бекон (нарізати смужками) - 4 смужки
цибулина (нарізати кубиками) - 1 шт.
часник (подрібнити) - 3 зубчики
печериці креміні - 4-5 шт. середнього розміру
біле сухе вино - 2 склянки
цільнозернова гірчиця - 1 ст. л.
густі вершки - половина склянки
петрушка (нарізана) - половина склянки
1. Приправте курку сіллю та перцем. У великій сковороді розтопіть масло на середньому вогні. Додайте курку в сковороду і готуйте, доки вона не підрум'яниться, приблизно по 4 хвилини з кожного боку.
2. Дістаньте курку і відкладіть убік. Додайте бекон в сковороду і готуйте, поки жир не почне витягуватися, близько 3 хвилин.
3. Додайте цибулю і обсмажуйте, поки вона не стане прозорою, близько 5 хвилин. Додайте часник та гриби та обсмажуйте, доки гриби не стануть м'якими, 5–6 хвилин.
4. Додайте обсмажену курку назад у сковороду. Налийте в неї вино, додайте гірчицю і доведіть суміш до кипіння на середньому або слабкому вогні.
5. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте, поки курка не буде майже повністю готова, 15–20 хвилин.
6. Відкрийте сковороду та додайте вершки. Варіть на повільному вогні, поки соус не загусне і курка не буде повністю готова, 8-10 хвилин.
7. Прикрасьте петрушкою і одразу подавайте.